Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Fantasy Opus "The Last Dream"

av yngve

Fantasy Opus 18Selskap: Private/Pure Steel Publishing

Release: 08.06.18

Portugisere med en kanskje litt utdatert form for metal?

Men powermetal har vel fortsatt en grei status, som har gått fra å være major til å bli en nisje? Dette minner meg om noen av de banda jeg anmeldte før jeg startet med Heavymetal.no, og da snakker vi slutten av 90-tallet.

Fantasy Opus@Facebook

Fans av Angra og Dream Theater, samt Symphony X, blir anbefalt dette, og jeg vil kanskje være litt forsiktig der, for det er en liten eim av happy power her. Mulig det kan plasseres litt der tidlige Guardians Of Time lå, men vokalen til Fantasy Opus er hakket under i kvalitet.

Stemmen til Leonel er absolutt ikke dårlig, tidvis er den veldig bra, men i deler av det som er på The Last Dream faller han litt kort synes jeg.

Så, litt typisk powermetal som kanskje hadde fått flere til å henge seg på om de hadde vært noen år tidligere ut med musikken sin. Men som sagt, det har kokt ned til en nisje, og er du der sjekker du ut Fantasy Opus, det er ikke en dårlig skive, bare ikke en topp utgivelse. Til info kjørte bandet i gang allerede i 99, under navnet Black Thunder, men har til nå bare rukket å gi ut en demo i 01 og debuten i 08. The Last Dream ble påbegynt i 2012, så vi snakker ikke om et produktivt band.

Over 70 minutter med musikk er også noe som er et aber for meg, for slik musikk er vanskelig å få meg til å holde fokus på, og jeg hørte aldri denne skiva i ett jafs.

5/10

Tracklist:

 1. Ritual Of Blood
 2. Heaven Denied
 3. Chosen Ones
 4. Lust
 5. Conquer The Seas
 6. Black Angels
 7. Every Scar Tells A Story
 8. Perfect Storm
 9. Oceans
 10. Realm Of The Mighty Gods
 11. King Of The Dead