C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Fatal Fusion "The Ancient Tale"

av yngve

1005820 10151626805138786 1820983184 NSelskap: Karisma Records

Release. 22.11.13

Progrockerne i Fatal Fusion er godt kjent for dere lesere om dere har fulgt med en stund, og selvfølgelig, om dere liker progrock :)

Fatal Fusion ligger i et relativt ufarlig landskap, men det ryker godt av og til, så progrockere av alle typer bør kunne gape og svelge dette. Jeg hører en del inspirasjon fra klassisk rock også, og enkelte låter er mer der enn i prog-gata, men progsjangeren er så bred og stor at Fatal Fusion i de fleste øyeblikkene glir rett inn.

Bruken av Hammond er genial, og om dette brukes kult, som her, løfter det alt til en ny dimensjon, Dere som liker engelske Fantasy vet hva jeg snakker om; rock type Queen, litt eldre Genesis, spe på med herlige harmonier i alle avdelinger og smør litt feit tangentbruk der det er plass, så har du en sikker vinner.

Lyden er bedre denne gangen kontra debuten. Det er en tid siden jeg hørte gjennom førsteskiva, men jeg er sikker på at det har skjedd en utvikling. Om det er bedre eller dårligere får være opp til den enkelte å bedømme, men musikken kommer bedre til sin rett her. De lange og varme gitartonene på åpningslåten City Of Zeryc er et eksempel. 

Låtene er lange. Vi snakker et spenn mellom nesten ni minutter til over atten, og totalt spilletid er over timen. Det er prog det ;), Og det er ingenting å utsette på arrangeringen, det flyter og driver framover, og man savner egentlig ikke at noe forlenges eller kortes, det gjør ikke jeg ihvertfall. En lang og veldig ok dose musikk som godt kan høres med fullt fokus så vel som et soundtrack til en god bok eller mens du multitasker på telefonen (ja, jeg gjør av og til det. Ok da, mulig litt for mye).

For fans av ren, vakker og flytende prog. Om du er ute etter frenetiske taktskifter og progressiv galskap, da har du kommet feil. Her regjerer melodier og en spaca og svevende feel. Og vokalen har bedret seg, der det tidligere var enkelte ting som hostet litt for meg, er det meste nå på stell.

Egentlig burde vel denne ha klatret opp til nærmeste hele karakter, men jeg fulgte magefølelsen og landet på

7,5/10

Tracklist:

  1. City of Zerych
  2. Halls of Amenti
  3. The Divine Comedy
  4. Tears I've cried
  5. The Ancient Tale

Fatal Fusion@Facebook