Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Fear Theories, unge lovende thrashere

av yngve

1383758 353293611474913 837093521 NJeg mener at dette er første gangen dere er innom Heavymetal.no? Siden jeg ikke har tilgang på mine tidligere skriblerier er det vanskelig å sjekke :)

"Tror dette er første gang vi er innom Heavymetal.no ja."

Og velkommen! Får vi en bitteliten presentasjon av bandet?

"Vi er et usignert heavy metal band som startet opp for 4 år siden, og ser på oss selv som et old school metal-inspirert band. Vi ga ut debut ep-en So It Begins i fjor, den kom ut i fysisk format på dagen vi skulle spille på Karmøygeddon. Vi har spilt litt rundt om i landet, og jobber for å etablere oss innenfor det norske metalmiljøet."

Kult, da er det ikke så dumt å stikke innom Heavymetal.no :)

Hva er det som begynner? Jeg tenker på tittelen, 'So It Begins'?

"Enkelt og greit vår første skive. Om du har hørt igjennom skiva har du vel hørt sangen So It Begins. Det var i utgangspunktet en sang vi ville ha som en enkel og grei instrumentalsang som startet det hele."

Og ligger det mye jobb bak tekster? Er det en agenda, noe dere vil fortelle/noe dere slåss for?

"Vi fokuserte veldig lite på tekster før, det viktigste var at noen skrev noe og at vi hadde tekst til en sang. Men nå i senere tid har vi gått mye dypere inn i tekster og prøver å formidle en historie, budskap o.l. I og med at vi er blitt eldre er vi blitt mer reflekterte og setter lista mye høyere en før når det gjelder tekst."

1521228 465018213610425 2012082137 N

Fem låter, hva var grunnen til at dere valgte å slippe en såpass kort innspilling? Litt over tjue minutter? Var det mangel på materiale, eller lå det en slagplan bak?

"Vi hadde lyst til å  gi ut noe, vi var ivrige med å få ut det vi hadde. Som band 

hadde vi en plan, en framgangsmåte som skulle begynne med en ep og senere et album. Det ligger også litt økonomisk tankegang bak her, vi er tross alt et ungt band med lite inntekter."

Siden det er en stund siden dere sendte denne til meg, hva har skjedd siden? Jeg klarer jo ikke å følge med på alle banda dessverre :)

"Vi har hatt supportjobb for det lokale bandet Zeno Morf i forbindelse med Kingdom Of Ice-albumet deres (Kommer et intervju med den gjengen snart her på siden - Yj). Vi har også vært med på en miniturne med Stavangerbandet Art Of Deception. Ellers har det gått i mange lokale konserter."

Torvastad Studio, lokalt forankret? Og hvordan var det å spille inn der?

"Ja, det er ett lokalt studio. Vi fikk tilbud om å bruke studioet helt gratis så lenge vi fikk inn en redelig lydtekniker. Så vi hyrte inn Anders Bjelland som jobber i Bergen. Det hele var basert på at vi skulle ha en lavbudsjetts-innspilling, og å spille inn der var helt perfekt for vårt budsjett. Studioet ligger nærme der vi bor, og hadde det meste av utstyr vi trengte. Vi fikk mye ut av det budsjettet vi hadde."

1511955 465018273610419 1479764642 O

Siden dere startet opp, har besetningen holdt seg intakt?

Nei, Vi har nylig byttet ut Håkon Sakseide med Joakim Anthonsen på bass. ellers har alt holdt seg siden vi begynte."

Er dere aktive i å pushe bandet og å sanke konserter etc.? Eller er dette kun noe dere gjør på hobbybasis? 

"Vi prøver å sanke så mange konserter som mulig, men foreløpig blir det på hobbybasis. Det har også litt med pågående utdanning og jobb til bandmedlemmene. Men om muligheten kommer så går vi ALL IN!"

Fear Theories@Facebook

Dere er unge, men kanskje har dere fortid i andre band? 

1476451 465018073610439 572769210 N"Alle uten om trommis Brage Nygaard har fortid i andre band. Du kan kalle det bandhorer, men så lenge Fear Theories har holdt på, har det vært hovedprosjektet til Ole, Andreas og Brage, og nå også Joakim." 

Hva er favorittene? Hoster dere opp et par-tre metalband dere virkelig digger og som kanskje har inspirert Fear Theories?

"Vi skriver ikke mer enn dette for ellers blir det knapt nok et intervju lengre.:

Brage: Insomnium, Eluveitie, Sonic Syndicate og Kvelertak.
Andreas: Metallica, Saxon, DIO og Skid Row
Ole: Metallica, Iron Maiden, Kreator og Judas Priest
Joakim: Iron Maiden, Black Sabbath, Sabaton og Accept

Se det ja, masse klassisk metal som også har fulgt meg i oppveksten, glimrende smak gutter!

Og tilbakemeldinger, hvordan har de vært? Både i forhold til konserter og anmeldelser av skiva?

"Mer eller mindre kun positivt. Vi scorer over gjennomsnittet på anmeldelser, og får kanonbra tilbakemeldinger etter konserter."

Tusen takk, det er veldig kult å kunne promotere dere! Håper dere holder meg oppdatert om det skjer noe. Har dere noe på hjertet, bare spytt det ut her, være det seg ekle trusler eller hjertelige ønsker:

"Selv takk for at dere tar tid til å skrive om oss. Vi er evig takknemlige."

Bruker du Spotify. ligger skiva her.

Livebildene er lånt ut av Jørgen Freim, en knakende bra fotograf! Sjekk fyren på nett HER.

966479 465018126943767 1871416740 O