Fiur "Verse"

av steinar selstø

Fiur 20Selskap: Donnerkeil Collective

Release: 31.12.20

Fiur er et tysk enmannsband. Debuten traff ikke undertegnede spesielt godt, og oppfølgeren bedrer ikke inntrykket.

Fiur@Facebook

Jo da, det låter for så vidt småpent, med interessant innhold hist og her, men totalen sørger for at Fiur ubønnhørlig drukner blant den enorme massen av band som finnes der ute.

Tyskerens naturfokuserte og melodiske black metal er ikke enorm på egenart, men det kan vel påstås at den finnes i de gitardrevne og lyse melodilinjene. Musikken gis, i konteksten black metal, et veldig snilt preg. Det er også her de mest tiltalende tingene finnes. Mannen har et og annet kurant å by på melodisk.

I motsatt fall finner man en helt ok, men akk så standard grim vokal, samt kjapp og intetsigende rytmikk. Lydbildet er rent og pent. Altfor rent og pent. Man kan alltids argumentere for at melodilinjene er løftet fint fram i lydbildet, men følelsen er allikevel at dette kunne ha blitt litt bedre med en annen produksjon.

Uansett, låtskriveregenskapene er heller ikke solide nok til å mestre 11-minutterssanger. Det aller meste av ei gjennomsnittlig låt på Verse siger forbi uten at man egentlig lar seg verken imponere eller pirre. Musikken flyter simpelthen av gårde. Noen få neddempede partier hjelper bare marginalt, og altfor mye på skiva føles for likt. 

3/10

Tracklist:

  1. Bergesklang
  2. Von Fels, Wald und Sturm
  3. Der Friedhof im Gebirge
  4. In kaltem Stein
  5. Untergang
  6. Seelenflug