Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Fixation "Global Suicide"

av yngve

250061Selskap: Indie Recordings

Release: 07.08.20

Oslokvintetten kom ut med ep for litt siden. 

Fixation@www

De spiller en type stadionrock med drypp av stemninger og følelser, og er ikke så altfor langt unna et par norske band. Jeg tenker på Rendezvous Point og Leprous. Fixation kaller seg hardrock, men slik jeg tenker den sjangerne, er det litt unna. 

Det er et ungt og moderne band, og er i tiden slikt sett. Dette uttrykket har vært aktuelt i noen år, og vil appellere til de som liker Muse, de to jeg nevnte, og som vil ha denne såre angrepsvinkelen på rocken sin. Inspirasjoner forteller de er blant andre Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves og Architects, da har du et par pekepinner til. På Survive har de elementer som kan minne om U2, men det blir bare en fotnote.

"Global Suicide consists of four massive, hard-hitting rock songs that cross over with metalcore. With their social criticisms, heavy riffs, massive melodic synths and impressive talent, Fixation are set to make a big name for themselves!"

Metalcore ja, det er vel litt lugging der også, ikke slik jeg tenker metalcore ihvertfall. Men, i blandingen Fixation har, er det enkelte tyngre partier som kanskje kan dra i den spaken. 

Lydbildet er veldig bra, smooth, fullt av følelser, alt er profesjonelt der. Det påpekes også at hver låt er en instant hit, og treffer de sitt marked, er det strengt tatt potensiale i alle sporene her. De har refrenger og partier som funker bra, og det hele er svulstig.

Og tekster, de er sentrert rundt klimakrise, politisk ubalanse, urettferdighet og mental helse, slikt sett er det bare å applaudere. Ungdommer med innsikt. 

"While  encouraging and supporting those who struggle, their message shows that they are tired of the greedy, selfcentred way that many world leaders act and how so many of them disregard equality and basic human rights. On  this EP, Fixation reflect upon the state of today’s society while focusing on where they feel we need to take drastic  action. Hence the title of the EP, Global Suicide."

Ikke helt meg, men selv om det er litt snilt i kantene, og at det tyngre jeg liker best er litt gjemt, er det en bra utgivelse. Karakteren er litt gi og ta, men den er sterk.

6,5/10

Tracklist:

  1. Neurosis
  2. Survive
  3. Bloodline
  4. What We Have Done