210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Føss "Second Coming"

av yngve

16832061 1360052690718618 2970167365186968585 NSelskap: Private

Release: 18.04.17

Sarpingene har sluppet et ujevnt album, men med gode topper.

Åpningssporet er fenomenalt! Jeg er en sucker for Nwobhm, og da mest den hardrockbaserte og melodiøse varianten. Denne sanger er rett og slett en kandidat til å kunne ha vært en klassisk 7-tommer fra 1981. En flott låt, verdt toppkarakter. Her arrangerer de også svært bra. Den litt hese vokalen passer perfekt til drivet og energien her, og hvor det melodiøse hele tiden ligger og ulmer i stemmen og i musikken under.

Føss@Facebook

The Second Coming@Spotify

Utover skiva er det som nevnt litt ujevnt, men en rød tråd som viser et band som er ganske voksne i tilnærmingen i å arrangere etter boka skinner fram. Ikke et band som utfordrer menigheten med andre ord, men de har ditto sprut og innlevelse i det de har valgt seg av musikalsk nedslagsfelt. Fyrig hardrock med soloer, energi og spille glede. 

Geronimo, den litt Tnt-aktige rifferen, er ok den. Den viser fram et band som er mer funky, ikke i funk som stil, men sprudlende, lekende, litt annerledes enn de låtene jeg personlig falt for. Ørlite på denne og noe mer på låten før er vokalen ikke helt der jeg ville hatt den, men. Føss har en del variasjon innenfor rammene sine, og da er det vel naturlig at vokalen ikke alltid kler opp like sterkt. Men stemmen i seg selv er ok, og når den banker så fett som på Make A Life, da målbindes jeg.

Jeg trekker også fram balladen Dear Lucy, som er så vakker og bra at den like godt kunne ha blitt spikret av et internasjonalt navn. Denne kunne jeg sett for meg at flere av de store kunne kjøpt og gitt ut om de hadde hørt sangen. Så bra er den. Vokalen her var rett og slett veldig bra.

Heathen viser Føss fra en tyngre side. spesielt rytmikken og tempoet er skrudd slik at det blir en thrash-light affære. En merkelig følelse å få denne i trynet etter å ha hatt balladen på øret :). Heathen har ikke den styrken etter noen runder som jeg trodde, men jeg vil tro dette er en låt som vil smelle godt live. Den har en del trøkk som jeg hører for meg duger på en scene.

Skiva består for meg av en del litt anonymt materiale, låter som er ok, men som ikke gir meg så mye. Og skiva har altså et par-tre kutt som virkelig viser at Føss er å regne med. Dette har jo mye med egne preferanser å gjøre, så at noen digger alt her ser jeg ikke som merkelig. 

7/10

Tracklist:

  1. Make A Life
  2. Peace & Love
  3. Red Flag
  4. Geronimo
  5. Dear Lucy
  6. Heathen
  7. Fucking God
  8. New Horizon
  9. Fall Away