Karmøygeddon 24

G.R.I.M. - uvenner

av yngve

Grim 23

Hvor sitter så uvennene til G.R.I.M?

Det er de usikre på selv.

G.R.I.M.@Facebook

'D'er uvist å vite kvar uvener sit' er tittelen på bandets nye skive, som kom seg inn i systemet i dag, 3. november.

Vokalist Lars Martin informerer om slippet, og da er dere som følger Heavymetal.no's promoteringssfære informert.

"Dette er vår andre plate, den første 'Descensus ad inferos - Shades of Sheol' kom i 2019. Nå prøver vi oss igjen, og denne gang på norsk" forteller han. Rundt tematikken på skiva røper Lars Martin at det er "...en slags tematisk fortsettelse fra forgjengeren, som dykket inn i det Christopher Nielsen har kalt misantroposofien.

Her har vi tatt utgangspunkt i noen håndplukkede vers fra Håvamål, og knyttet tekstene opp mot det. Det er tematisk en reise inn i de mørkere sidene av menneskesinnet, og musikalsk er det ganske eklektisk metal, som er vanskelig å sjangerfest helt spesifikt i de tre tusen underkategoriene til metalen. Men det er tungt, dystert og seigt."

Om jeg helt skjønner logistikken her er en ting, men det ser ut som om dette er en gjeng med musikanter som har en paraply titulert Neverton United, der G.R.I.M. ligger under. 

"G.R.I.M. er overskuddshornet til kvintetten som har organisert seg under paraplyen Neverton United, med flere forskjellige band med samme besetning. Det er likevel delt i flere bandprosjekter, ettersom det musikalske uttrykket varierer stort.

G.R.I.M. ble skapt for å få utløp for de tyngste riffene og mørkeste tekstene, som ikke hadde noe naturlig hjem i de andre bandprosjektene."

Lineup:

  • Lars Martin Gimse vokal
  • Dan Are Rui Christiansen gitar
  • Øystein Koppang gitar
  • Hans Marius Haukedal bass
  • Knut Martin Sælid Myklebust trommer

G.R.I.M./Neverton United@www