H Madd

Gamma Ray "Empire of the Undead"

av yngve

2014 Empireoftheundead Cd 300Selskap: Ear Music/PLAYGROUND

Release: 26.03.2014

Nå er ikke jeg en av følgerne til Kai Hansen, men setter umåtelig stor pris på et par av skivene Gamma Ray har sluppet, veldig stor pris faktisk.

Det er sevlsagt Land Of the Free og Somwhere Out In Space det gjelder, og spesielt førstnevnte er enorm! Det er for meg malen på slik musikk. Om gjengen tangerer disse tviler jeg sterkt på, det tror jeg ikke de eller andre fikser...ever, men jeg er åpen for å sjekke hvor Gamma Ray står idag. Det er ikke lenge siden jeg hørte et par nye låter, og det er ikke så lenge siden jeg hørte en del på bandet, uten å bli imponert. De har seg selv å skylde på, for når de legger listen så høyt er det ingen andre å legge ansvaret på.

Det som slår meg i førstesporet er at vokalen er sykt bra, er det Hansen som synger? var første tanke. Avalon er midtempo og feit som fjell! Hellbent øker tempoet flere hakk, her får du klassiske hurtige riff toppet med soloer og hvor rytmikken veksler mellom grooves og kjappe pedaler i bånn. Faktisk ikke verst, og en låt som i en alternativ fortid kunne ha endt opp på Somwhere Out In Space.

Deretter følger noen passe greie låter før Empire Of The Undead kommer, og tittelkuttet regjerer! Kjapp og melodisk, hardt og energisk, Gamma Ray på sitt (nesten) beste!! Så ser vi glatt forbi de neste par, en ballade og en semiballde, det kan jeg spare meg for. Greit nok, men ikke et must.

I Will Return er neste bra sang, den er kjapp, ikke så kjapp som tittelsporet, men godt oppe i tempo. Bra refreng og et nivå som sikrer den godstempel. Sist ut er bonuslåten Built A Word, og hadde jeg hatt valget mellom ordinær og limitert utgave, hvor denne var lokkemiddel for å legge igjen litt mer spenn, hadde det ikke fungert. Den var bare helt ok.

Gamma Ray@Facebook

Gamma Ray har levert et ujevnt album etter min smak, men det som hersket hersket hardt. Ikke nok til at jeg vil superanbefale, men fans bør seffers handle, og dere som er keene på å høre hva de driver på med. Mulig denne vokser seg bedre, men i skrivende stund var det dessverre for mange svake kutt til at jeg synes den fortjener en veldig høy karakter.

6/10

Tarcklist:

 1. Avalon
 2. Hellbent
 3. Pale Rider 
 4. Born To Fly 
 5. Master of Confusion 
 6. Empire of the Undead 
 7. Time for Deliverance 
 8. Demonseed 
 9. Seven 
 10. I Will Return 
 11. Built A World (bonus)