Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Gaupa "Myriad"

av yngve

Gaupa 22Selskap: Nuclear Blast

Release: 18.11.22

Svenske villkatter med rock på menyen. 

Gaupa@www

Bandet frontes av en kvinnelig vokalist som skiller seg litt ut i dag kanskje, men jeg hører en del 90-tallsinspirasjon, da fra Bjørk og Breathers, litt La Puma. Siste der var et svensk band som også hadde dyrenavn, haha, men noe av vokalen kan minne om Gaupa. La Puma er forresten et oversett rockeband, skiva som kom i 08 er flott. Sjekk video HER .

Og når man snurrer Moloken, hører man likheter med Avatarium, når de er på de roligere låtene, både musikk og vokal. Så spennet er der. Musikken er dog rock i mine ører, selv om de har noe som kan klassifiseres som tungrock, er det stort sett bra energisk og alternativ rock som gjør seg gjeldende i mitt hode.

Produksjonen er, som forventet bra, skiva kom på Nuclear Blast og har (også det forventet) blitt tatt imot i metal- og hardrockmedier. Jeg synes kanskje de er i grenselandet, men det er absolutt innafor også. Mye av det Gaupa er innom av dynamikk er slikt man hører i Blues Pills, noe Zeppelin (Elden) etc., og en tøddel White Zombie-ish på de mer rocka låtene. Og for å holde oss til de svenske, jeg synes Gaupa er mer spennende enn slik Avatarium har beveget seg, selv om det er den referansen jeg har minst tro på, og på høyde med siste Blues Pills, et band som etter en svak periode, trikset på plass en kul skive nå sist.

Jeg var på halvpoenget under, men når Sömnen kom seg under huden, trakk jeg hele greia opp til en velfortjent åtter. Det er et par spor jeg ikke helt falt for, men det som er fett her er fett, og skiva er en vokseskive, det setter jeg pris på. 

Vokalen er etter litt tid med bandet kanskje det som er den største egenarten, for når du hører de små følelsesutbruddene og dynamikken, vil du nok sette pris på Emma du også.

8/10

Tracklist:

  1. Exosekeleton
  2. Diametrical Enchantress
  3. Moloken
  4. RA
  5. Elden
  6. My Sister Is A Very Angry Man
  7. Sömnen
  8. Mammon