Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Glasgow Kiss "Fury"

av yngve

Glasgow KissSelskap: Private

Release: 28.01.22

God og fengende hardrock. 

Glasgow Kiss@Facebook

Bandet vipper over til metal flere ganger, men det er en drivende form for hardrock som for meg gjør seg gjeldende. Med en bra frontfigur i Charlotte, med en sterk stemme, leder bandet musikken sin mot hardrock som har litt til felles med Within Temptation. Faktisk. Ikke nødvendigvis musikken, for Glasgow Kiss er ikke symfoniske, men det er noe i riffene, soundet, vokalen, sangmelodien, som av og til bærer dit. Men det som er styrende er en solid og melodiøs form for hardrock/metal. En tyngre versjon av Evanescence kanskje? Mulig bandet fråder av mine referanser, hehe, men det er ikke annet enn komplimenter, og jeg understreker at det er hint og aroma fra disse, Glasgow Kiss er ikke et  band jeg umiddelbart vil anbefale til fans av disse. Men sjekk ut, våre norske venner har mye bra å by på.

Rytmikken jobber bra, enkelt, kledelig og kontant. Det låtene trenger. Soloene er smakfulle, produksjonen er der, og noe av materiale på Fury har også et hitpotensial. Og det er ikke bare refrengene og vokalmelodiene, det er også musikken under. Mange lar bra vokal ligge på greie låter, men her er bestanddelen sammen med på å skape gode resultater. 

En mer enn godkjent samling låter, hvor One Step Closer ble favoritten med sitt mer energiske og hardere slag. Et hint av Tool i understrømmen der. På denne synger Charlotte også veldig bra. Den jeg falt minst for var Nightmare, og den akustiske versjonen av tittelsporet var rett og slett kul, jeg er ikke fan av slikt vanligvis. Den hadde litt mer personlighet enn utgangspunktet. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Black Rose
  2. Nightmare
  3. Furious 
  4. One Step Closer
  5. Demons
  6. Furious (akustisk)