Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Green Carnation, gjester til slippfest annonsert

av yngve

Green Carnation Oktober 20

Et par gjester er sluppet til høstens releaseparty.

Som dere vet er det klart for livestream 23. mai, og hvor det fysiske releaspartyet er flyttet til 3. oktober, fortsatt på Caledonien Hall i Kristiansand. 

Arrangementet på Facebook

En av artistene som inspirerte den gotiske bølgen tidlig på 90-tallet, og blandet fantastisk kvinnevokal med tristesse og tung folkeinspirert doom, var Third And The Mortal. Kari, som sang på debutskiva og den første ep-en, er en av gjestene når Green Carnation feirer sin nye ep i oktober. Som soloartist har hun levert flere skiver, med spennvidde fra folkrock til elektroniske rick og pop, til en mer lavmælt stil.

Andre avsløring i dag kommer i form av svenske Tiamat, som hadde storhetstiden på 90-tallet, og var sjangerdefinerende i sine bevegelser på de tidlige utgivelsene. 

"Det er en ære for oss å kunne ønske disse artistene velkommen til Kristiansand" sier vokalist i Green Carnation, Kjetil. "Jeg tror de som møter opp vil få en fantastisk kveld sammen med oss". 

Tiamat

Bilde over: Tiamat, fotograf: Ukjent

Bilde under: Kari Rueslåtten, fotograf: Arild Juul

Kari Rueslåtten Fotograf Arild Juul

***

Nyhet fra 15.03.20:

Green Carnation Foto Jacob Buchard

Bilde, fotograf: Jacob Buchard

Bandet er tvunget til å tenke annerledes.

Releasepartyet som var planlagt 23. mai i Kristiansand blir flyttet til senere i år, men det planlegges allikevel en heidundrende fest på Caledonien Hall.

"Vi flytter konserten til i høst, men kjører et releaseparty for hele verden, med en multikamera livestreaming-produksjon med ekstramateriale og greier" forteller Kjetil til Heavymetal.no. Det blir en liten billettavgift, og man får da, som nevnt, fullproduksjonskonsert streamet live, og dette kan gjengen, forvent bra greier.

Arrangementet på Facebook

Her er en pressemelding fra Jan Kenneth og Dirty Old Town, promoter og produsent av konserten:

"På grunn av situasjonen vi nå står i, ønsker arrangør Dirty Old Town, Green Carnation, Ticketmaster, Aasgaarden Visuals/ Amodei Visuals og Radisson Blu Caledonien Hotel å livestrømme den planlagte albumslippkonserten lørdag 23. mai. I utgangspunktet var konserten planlagt gjennomført med to større internasjonale navn til på plakaten, og det jobbes nå med å finne ny dato til det fysiske arrangementet.

Konserten blir en stor flerkameraproduksjon med tilhørende lyd- og lysproduksjon i konsertformat, og kan strømmes til fans over hele verden. Alle som har kjøpt billetter til den originale konserten får automatisk tilgang på en unik strømmekode før konsert.

"Det er utfordrende tider for band, musikere, konsertarrangører og musikkelskere. Vi har lyst til å ta innersvingen på viruset, og dele vår store kveld med både folk som fysisk nok kunne ha vært der sammen med oss, men også alle de som av ulike årsaker ikke kunne vært der" legger Kjetil til på tampen. 

Billettsalget starter mandag 16. Mars kl 11:00 via Ticketmaster.no HER .

***

Nyhet fra 04.03.20:

Da var det på tide å sjekke hva bandet har å tilby på videofronten ;).

Dette er bandets første video, og første single på 14 år, Leaves of Yesteryear sjekker du ut under her:

Green Singel 20

***

Nyhet fra 13.02.20:

Vi får se coveret på det kommende albumet, og detaljer på slippet.

Albumet, som bærer navnet Leaves of Yesteryear, kommer i handel 8. mai. Du ser coveret Kjetil sendte over under.

Sjekk også eldre artikkel under på releasepartyet bandet kjører i hjembyen Kristiansand i mai.

Green Carnation@Facebook

Tracklist

  1. Leaves of Yesteryear
  2. Sentinels
  3. My Dark Reflections of Life and Death
  4. Hounds
  5. Solitude

Coveret står Niklas Sundin bak, Kjetil forteller at han la igjen mye innsats i å gå dypt ned i materien på albumet og låtene. "Coveret, som inkluderer elementer fra tekstene, er inspirert av musikken, og hvor Niklas kom fram til dette resultatet."Vi falt umiddelbart for dette bildet, som ble valgt blant flere utkast. Det er rikt på detaljer, iøynefallende. At Niklas står bak betyr mye, vi er veldig glade i hans arbeid."

Green Carnation 20

***

Nyhet fra 31.01.20:

Bandet inntar selveste Caledonien Hall for releasefest på nytt album. Første gjest er avslørt.

Gullstrupen Anneke Van Giersbergen, tidligere vokalist i The Gathering, stiller opp og deltar i showet.

Arrangementet på Facebook

Billetter kjøper du HER.

Nytt album, som er fokus på denne releasefesten, er bandets første på 14 år. 

83595503 2870332716363421 3572973943398596608 O