210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Hagra "Tales From The Unexpected"

av yngve

Hagra 20Selskap: Rob Mules Records

Release: 04.12.20

Hardrock, metal, fra norske Hagra.

Og ja ja, denne skiva kom i desember i fjor. Som vanlig er filer og mengdene der ikke noe jeg gidder å slåss med, det har jeg gitt opp :). Ting tar tid, og jeg har samtidig et hig til å høre på skivene litt og ikke bare pese ut anmeldelser.

Hagra@Facebook

Hardrocken de spiller er bra den, litt for streit for mange kanskje? De legger seg på en ganske trygg grunn når de lager låter, og det er lite utfordringer underveis. Men de tjener litt på å velge seg en tyngre approach i soundet. Med det kan de appellere til de som liker den klassiske hardrocken og tidlige metallen. 

Vokalen er behagelig, kanskje litt lite bitt, men en behagelig og tiltalende stemme. Jeg har en følelse av at det er litt begrensinger i vokalbiten, noe jeg synes forsterkes når det først strekkes litt i stemmebåndene. 

Musikken og vokalen har nok litt å gå på, jeg hadde ønsket at de pushet seg litt til. Etter å ha vært i selskap med Tales From The Unexpected en tid, føler jeg at det de gjør, kan oppsummeres i et par-tre låter, så går det litt på repeat. Men oppskriften i seg selv er ok, uten at jeg tror de vil velte for mye.

Litt klassisk hardrock med en klype metal, det var mitt inntrykk. Litt lite variasjon i hvordan låtene var i tempo og uttrykk gjorde lytteprosessen litt kjedelig etter en tid, men det er låter som Nothing her, som spriter opp. Der er det også en del kule detaljer på trommer, og tangenter som bygger bra. 

Ikke helt fulltreffer, men de hadde absolutt øyeblikk som mye fungerte. Som åpningen på Vampirates, der de lukter på noe symfometal.

En skiva på det jevne, og midt på treet med et par plusser.

5,5/10

Tracklist:

 1. Mother May I
 2. Vampirates
 3. Ghost (In The Engine)
 4. Hope
 5. Anywhere
 6. Don't Hand Me Over
 7. Sins in Sevens
 8. Innocence
 9. Bleeding Forgetmenots
 10. Nothing
 11. My Son