Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Halcyon Days "Keep Myself From Sinking"

av yngve

Halcyon Days 21Selskap: Indie Recordings

Release: 05.11.21

Oslobandet er ute med ny musikk. 

Halcyon Days@Facebook

Det er et bra album dette, som forgjengeren er de plassert i den tunge og melodiøse metalcoren. Og da med låter som ofte er fylt med sterke og stemningsfulle underlag til vokalen. 

Stemmen kjenner vi godt nå, en intens og skrikende form for vokal, men samtidig veldig tilgjengelig. Lytter man på denne skiva er det etter min mening ikke en faktor som bør skremme bort folk. Vokalen er mikset greit i front (ikke høyt altså, men lagt i forkant) synes jeg, mulig en tøddel for høy, men det er også veldig kløktig balansert med musikken. Man hører godt alt som skjer, og etter litt tid med albumet åpner musikken seg. Og avslører at det er mye tøft, melodisk, men også aggressivitet. Kanskje er det en bra forklaring på bandets musikk? Melodisk og aggressiv metal?

Det er ikke enkeltlåter jeg føler skjærer ut og gjør seg større enn andre. Og typen låter er litt som det de leverte sist. De har med andre ord funnet stilen vil jeg tro. Det er mer en hel opplevelse å høre gjennom en skive med Halcyon Days, noe man bruker som en form for katarsis. Jeg er usikker på om jeg vil gå tilbake til albumet om en tid, det har jeg ikke gjort med det forrige materialet jeg har hørt gjennom, men i nuet og nå funker det knall.

Jeg sier meg godt fornøyd jeg. Det er mange band i denne bølgen her, Halcyon Days er like bra og til og med bedre enn flere av de større jeg har hørt, og ikke nødvendigvis husker, haha. Et bra eksemplar av norsk metal som representerer sin sjanger og som godt kan stå i hylla.

Samme karakter som sist. Jeg tror nok jeg mener denne nye er bedre, men den er samtidig ikke en åtter i mine ører. Da vil jeg heller dytte den forrige ned et hakk og beholde en relativt sterk karakter på Keep Myself From Sinking.

7,5/10

  1. Awakening
  2. Hands of Time
  3. Shadows
  4. Collapsing Walls
  5. Keep Myself From Sinking
  6. Collecting Scars
  7. Sleepwalking
  8. Better Days
  9. Face Exposed