Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Hammerstar "S/T"

av yngve

Hammerstar 22Selskap: Pure Steel

Release: 30.09.22

Amerikansk metal, med en del tøft på menyen.

Hammerstar@Facebook

Det er for meg krise basstommelyd til slik metal, det låter så plastikk! Da sikter jeg i hovedsak til den første låten under her, det er ikke sååå tydelig på de andre låtene. De kunne gjerne fått en mer organisk feel på dette altså. Og timingen på videoen (lyd/bilde) er off, dårlig mimet, det kan være plagsomt, he-he, men vi skal konsentrere oss om musikken. Og når man ikke ser bandet opptre litt cheesy og metal, er det flere spor her som ligger i en klassisk og bra Us-metalvibb.

Flinke gitarister, shreddesoloer, melodiske også, bra vokal, variert rytmikk, så de har mye på stell. De mangler litt på at jeg tilter helt, men basert på den ene videoen jeg hadde sett i forkant og coveret, kom jeg tettere på noe bra enn fryktet.

De stjeler vel fra de klassiske amerikanske banda, og de ligger som sagt i et Us-metallandskap, mens noe kan låte litt progpower. Men det er lite, og det dominerer ikke. Vokalisten kjenner jeg godt til, han var i front på Skullviews 'Kings Of The Universe', et band jeg ikke bryr meg mye om da de var relativt aggressive mot homofile og så de gjerne drept, det basert på et intervju jeg gjorde med Skullview for mange år siden.

De får ikke pris for oppfinnsomhet, det er sikkert. Og trekk for navnet, det er jo helt krise.

6,5/10

Tracklist:

  1. Heart of Stone
  2. Power of Metal
  3. Midnight Ride
  4. Burned Alive
  5. Path of the Brave
  6. Soul Reaper
  7. Rise Above the Skies
  8. Divide and Conquer
  9. Hymn of the Viking
  10. What Have I Become