Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Håndgranat: crustpunk, trønderrock og speed metal

av arni sørlie

Håndgranat

Bilde, fotograf: ukjent

I vår føljetong om unge band fra vestkysten, og som vi har under paraplyen til Undegrunnsfestivalen i Stavanger (sjekk artikkel på den HER), har turen kommet til bandet med det eksplosive navnet Håndgranat. Musikken er crustpunk/trønderrock og speed metal forent. Arni har tatt på seg å promotere den unge og ville vesten, take it away! Yngve

***

Håndgranat ble startet av et medlem som ikke lenger er med etter uenigheter i bandet. Nye Håndgranat representerte Stavanger på UKM Rogaland i år etter stor begeistring fra juryen på lokalmønstringen. Bandet er fra Stavanger og spiller bipolar crust punk med hint av speedmetal og trønder rock. De er inspirert av band som Bannlyst, Discharge og Reagan Youth. Et band som er relativt ferske på scenen, men har spilt noen konserter på bydelshus i regionen. De synger om hverdagslige ting, som det å klippe hekken. De sier selv de er svære, men med liten p...!

Bandnavnet, det har slagkraft og en grei dose eksplosjonsfare. Hvordan ble bandnavnet til?

"Johan kom på navnet når han lagde bandet. Ideen var noe aggressivt og eksplosivt som var på norsk."

Kan du fortelle litt om bandmedlemmene...navn, alder, instrument. Hvor kommer dere fra, og hvordan/når ble dere et band?

"Bandet består av:

  • Johan på 17 år
  • Vincent på 18 år
  • William på 18
  • Aron på 17 år
  • Isak på 17 år

Bandet ble dannet i November 2020 av Johan Strand. Senere ble Pål Skipnes med, sammen med noen venner av han. Etter en uenighet om hvilken sjanger bandet skulle spille, fikk Johan med seg Aron Vagle og Vincent Hagen fra warmetalbandet Bedrag. Etter noen uker fikk bandet med seg Isak Stormyr på vokaler. Isak fikk så med en klassekamerat fra Trondheim på bass."

Dere spiller bipolar crust punk med hint av speedmetal og trønderrock. Det høres jo litt shizofrent og spennende ut. Hvor kommer inspirasjonen fra, og hvordan blir låtene til i Håndgranat?

"Inspirasjonen kommer fra band som Reagen Youth, Shitlickers, Bannlyst osv. Noen av sangene handler om forskjellige ting i det norske samfunnet, mens andre sanger er om helt tilfeldige ting."

Hvordan er miljøet for et slikt band? Dagnes ungdom kjeder seg jo fort, men vil tro at Håndgranat holder variasjonen oppe og flipper sjangere tett nok for å holde på oppmerksomheten? Hvordan har mottakelsen vært for bandet?

"Vi har fått bra mottakelse fra musikere rundt i Rogaland, og det føles bra å være en del av bandene i Stavanger."

Bare av ren nysgjerrighet, dere er ikke veldig eksponert på nett, og det er vel i grunn bare Instagram som er så heldige å ha en Håndgranatkonto? Hva er tankene bak det?

"Den største grunnen er at vi ikke byr oss så mye mye om sosiale medier og promotering. Vi er bare opptatt av musikken."

Dere har spilt litt rundt på ungdomsklubbene lokalt, og ryktene skryter over energien og attityden. Hvor ofte øver dere, hva er planen videre, hva er målet, drømmen, hvor skal Håndgranat?

"Vi øver 2 ganger i uken, men noen ganger varierer det. Vi har egentlig ingen store planer for bandet. Vi spiller bare fordi vi ikke har noe annet å gjøre."

Noe du/dere vil dele med leserne?

"På Rema 1000 er det tilbud på Berentsen eplemost, så dokke må få gang si, nå har dokke sjansen."