Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Harakiri For The Sky "Mære"

av yngve

Harakiri For The Sky 21Selskap: AOP Records

Release: 19.02.21

Østerrikerne kom nylig med 'Mære'.

Postapokalyptisk core med svarte kanter. Og dype følelser.

Harakiri For The Sky@Facebook

"Mӕre - a malicious folkloristic entity creeping on sleeping people's chest during the night and causing breathlessness and anxiety."

Det er en slik følelse bandet selv forklare seg selv som, og som de forteller har vært en del av musikken og soundet siden debutalbum. Mære er deres femte utgivelse, og det er tydelig at det er noe der som er svart, håpløst, lengtende og drømmende, men med et snev av mareritt.

Bandet må vel være ett av de som startet denne post-svartgreia? Jeg fant ut at de har holdt det gående siden 2011, mulig det var noen før de der, i en lignende musikalsk situasjon, men de er om ikke annet en del av opprinnelsen til dette. Man merker i hvert fall at dette ikke er debutanter, låtene er kvalitetssikret i sin sjanger, og de framstår selvsikre, med en produksjon som virkelig bygger opp under materialet. 

Once Upon A Winter likte jeg godt, der har de en del akustisk gitar mellom bølgene, og man føler en liten anelse Katatonia etc., i sømmene. Vokalen er dog røff, eller hard, men det er av typen jeg tror folk som ikke faller for extrem vokal kan like. Den kler musikken, den fullfører noe, og fungerer mer som et instrument, noe som understreker sårheten, lengselen.  

Stort lydbilde, flotte lydlandskaper, kanskje litt ensformig etter hvert, men skiva er på over 80 minutter, da krever det en del for å holde en viss variasjon i slik musikk. Men grunntonen er super, dette monotone mikset med det harde, som er som en tilstand mer enn låter.

Helt solgt ble jeg ikke, jeg har hørt de før, men for meg er det kanskje litt større uttelling om det er et tyngre aspekt i hovednerven i musikken. De har utvilsomt det også, men de er ofte i midtempo, og krydrer med enkelte kjappe partier.

7/10 

Tracklist:

  1. I, Pallbearer
  2. Sing for the Damage We've Done
  3. Us Against December Skies
  4. I'm All About the Dusk
  5. Three Empty Words
  6. Once upon a Winter
  7. And Oceans Between Us
  8. Silver Needle - Golden Dawn
  9. Time Is a Ghost
  10. Song to Say Goodbye