Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Heimland "Fimbulvinter"

av steinar selstø

Heimland 21Selskap: Private

Release: 29.01.21

Heimland er en kvartett som har gitt ut et par singler digitalt og som slipper sin første EP i form av 'Fimbulvinter'. Også denne er kun tilgjengelig digitalt.

Heimland@Facebook  

Tar man en titt på covermotivene bandet har valgt ut til sine tre utgivelser, er det åpenbart at naturen står sentralt. Dermed stamper man i vei på velkjente stier, og det er da heller ikke på noen som helst måte overraskende at det musikalske er tradisjonell black metal ala Norge.

Dette låter selvsagt grimt og det går stort sett raskt unna, med klassisk melodisk riffing. Trommene driver likeledes låtene framover slik man er vant med. Monotont i perioder, ja, men aldri i overkant lenge. Det dukker jevnlig opp rytmiske vrier som brekker opp låtene og skaper dynamikk. Til tider har man en viss rocka snert i uttrykket sitt, og det er ikke fritt for at gammel Gorgoroth dukker opp i hodet nå og da.

Låtene føles jevne og solide, men førstelåta stikker seg fram som vinneren, med knapp margin, takket være det tøffe groovy partiet som dukker opp etter en stund. Generelt vil fans av black metalen som ble skapt her til lands på 90-tallet finne tiltalende musikk hos Heimland, med mindre man nøyer seg utelukkende med originalene. Enn så lenge har vestlendingene masse å bevise dersom man skal skape seg et solid navn og nå ut til mange, men Fimbulvinter er en kurant basis å bygge videre på. 

5/10

Tracklist:

  1. Sjellaust
  2. Fallen konge
  3. Fimbulvinter