Heir Apparent "The View ..."

av yngve

Heir Apparent 18Full tittel: "The View From Below"

Selskap: No Remorse Records

Release. 15.10.18

Amerikanerne er ute med et bra album.

De av dere som husker tilbake til når bandet slapp sin debut i 86, og klassikeren One Small Voice tre år senere, vet hva disse er kapable til. Denne nye utgivelsen har en dybde jeg ikke hører for ofte. Mange band er overfladiske, man liker det, men så blåser mange kruttet med en gang, eller de mangler levetid. 

Heir Apparent@Facebook

The View From Below tikker og går, og selv om det ikke har sagt bang ennå, er det fortsatt en pågående prosess i å oppdage skiva. Noen låter kan virke tungskodde, men det at de hele tiden holder den progressive metallen sin i tøyler er med på å sikre at låtene holder seg, tror jeg.

Strengt tatt er dette vanlig metal med progressive elementer, mer enn progressiv metal, og deler av dette kan minne om Fates Warning. Det er veldig sent 80-talls/tidlig 90-tallsånd over dette, framført av flinke musikere og med en bra vokal. Stemmen er på det jevne behagelig og bra, men jeg hadde gjerne hørt flere krafttak som på slutten av Synthetic Lies

Balladen Here We Aren't er også verdt å nevne, en flott låt som aldri tar helt av eller punkterer, men holdes fint flytende helt til slutten. Og The Road To Palestine, en pompøs låt som viser bandets evne til å ligge i grensen mellom kraftballade og episk metal. Dette tas videre i avlutingen, og en av mine favoritter, Insomnia

Selv om skiva ikke er umiddelbart konge, er det noe her som gjør meg fornøyd, som gjør meg godt. Et par av låtene var ikke helt der, men det tåler vi. 

7/10

Tracklist:

  1. Man In The Sky
  2. The Door
  3. Here We Aren't
  4. Synthetic Lies
  5. Savior 
  6. Further And Farther
  7. The Road To Palestine 
  8. Insomnia