Karmøygeddon 24

Heksen "Post-Mortem..."

av steinar selstø

Full tittel: "Post-Mortem Psychanalyse Reloaded

Heksen 18Selskap: Great Dane

Release: 20.06.18

Mon tro hva heksen betyr på fransk? 

Navnevalget oser ikke genialitet. En svipptur innom bandets Facebook-side bidrar heller ikke til å dempe skepsisen. Det er liksom noe med en velfrisert svigermorsdrøm i skjorte og tvilsom liksminke som skurrer. Joda, skue hunden på hårene og sånn ... Det er et bra prinsipp det. Men, noen fordommer forbeholder jeg meg retten til å ha. 

Heldigvis er musikken bedre enn imaget. Death/thrash sier de selv, og det er ikke noe å si på selvkategoriseringen. Klassiske svenske orkester, Bloodbath for eksempel, nevnes som kilder til inspirasjon. Ikke noe å si på det heller. Valget av coverlåt taler jo også i den retning. Hovedvekten er utvilsomt på death metal, må det legges til. 

Nytt og spennende er ikke det Heksen driver med, men de gjør på sett og vis greia si ok. Første runde ga et nokså positivt inntrykk, men påfølgende avspillinger har vært skuffende. Skiva har dabbet av, og det kjapt. 

Det låter tungt og røft av bandet. Tempoet er variert. Tromminga sørger for en litt maskinell følelse. Problemet er at det simpelthen er for lite som fester seg med positivt fortegn, det være seg riff, hooks i en eller annen form, låtene som helheter … Alt egentlig. Leadgitaristen gjør sitt beste for å gjøre noe med dette, men riffene og soloene er sjelden interessante og innimellom føles de rett og slett malplasserte, som annerledesriffet i Behind The Mask. Resultatet er en skive der man ikke husker stort etter at man er ferdig og hvor låtene i tillegg er for like hverandre.

De siste fem låtene er opprinnelig å finne på demoen fra 2009. Legg til de tre sporene forut, og du har omtrent like mange bonusspor som ordinære. De første tre viser en litt annen side av bandet enn låtene i forkant. Death metalen er mer rendyrket og vokalen dras til tider ned i dyp growling. De siste fem skiller seg i like stor grad ut fra de foregående, men da på grunn av demokvaliteten lydmessig. Stilmessig er disse låtene i death/thrash-gata, lik brorparten av låtene på skiva. 

3/10

Tracklist:

 1. Persecution
 2. Behind the Mask
 3. Neo Cortex Annihilation
 4. The Man from Nowhere
 5. Eternal Misanthropy
 6. From Victim To Executioner
 7. The Walking Dead
 8. Post-Mortem Psychanalyse
 9. Patient zero
 10. Dismembered to be buried
 11. Wolverine blues
 12. Agony
 13. Revenge
 14. Heretic holocaust
 15. Let's dance
 16. The way of suffering