Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Hellandback "A Thousand Years"

av yngve
Hellandback 21

Selskap: Pure Steel Records

Release: 24.09.21

Av og til finner man perler blant mengden utgivelser.

Hellandback@Facbook

Rett og slett en killer skive, Us-metal med et mektig trøkk! Nå skal ikke jeg si at alt som kommer stort sett er svakt, men det er langt mellom en slik utgivelse som dette. En eim av Metal Church, mye amerikansk bra power fra 80-tallet, og en samling låter som bare slår g slår. Pluss en flott ballade i form av tittelkuttet. 

Jeg sliter litt med å plukke favoritter, selv om det er låter som er supersterke, er resten sterke. Midt i blinken for meg dette, og det er en glede å oppdage nye sterke band i jungelen av mediokre. 

Gitarene har den rette tyngden, og angrepene kommer hardt! Det er flere veldig gode riff, som fenger, litt slik man husker med Sword, Savatage... Trommer og bass jobber fett, trommene er kanskje det som løfter de litt fram i en moderne touch, men samlet fungerer dette knallbra. Vokalen har fryktelig mye bra ved seg. En røff clean, en lys greie som virkelig er kul, og detaljer her og der som krydrer. Det er litt å gå på noen ganger, men Chris har en særegen stemme, og har denne litt rufsete tilnærmingen noen ganger. Han har en nerve som gir meg mye.

En Us-metalutgivelse med egenart, mye hjerte, mye sjel, hør gjennom et part ganger og du blir garantert enig i at karakteren må opp mot åtteren. Jeg vet det er folk der ute som deler min entusiasme til denne formen for metal.

Jeg kunne tenkt meg en egen låt heller en coverversjonen av See You In Hell, eller en annen låt som hadde vist fram bandet bedre. Men som hyllest er det helt greit, og en kul bonus.

8/10

Tracklist:

  1. Atomic Ascending
  2. Egyptian Bride
  3. Disobeying the Gods
  4. Soar
  5. A Thousand Years
  6. Scissors
  7. The Last Day
  8. Feed
  9. See You in Hell