Karmøygeddon 23 B

Hetroertzen "Uprising Of The Fallen"

av steinar selstø

A3515231950 16Selskap: Listenable

Release: 24.02.17

Hetroertzen er stødige på utgivelsesfronten, og årets album vil neppe gjøre noe negativt for bandets etter hvert solid omdømme. 

For Uprising Of The Fallen er solid håndverk. Bandets stemningsfulle black metal er korrekt på så mange måter. Lyden er klar, uten å være polert. Gitarene maner fram melodier som, i hvert fall innledningsvis, er kreative nok og fengsler, og vokalen er i samme gate som Attila Csihars, hvilket ikke er en dum ting. I utgangspunktet virker alt tilforlatelig på stell, men ettersom låtene skrider fram, daler interessen betraktelig og alle positive ord til tross, albumet kjeder mer enn det treffer. 

Hetroertzen@Facebook

Det er litt vanskelig å peke på årsaken. Det føles aldri som om Hetroertzen gjør noe direkte feil, og det vil utvilsomt være mange som er uenige. Det er ingen regelrett irriterende elementer eller løsninger å spore. Innimellom dukker det også opp ting som fenger, som soloen i The Trial. Allikevel er det først og fremst anonymiteten som er slående når status gjøres opp. Muligens har det noe å gjøre med de innledningsvis imponerende melodiene, som etter en stund repeteres for mye slik at det føles som om man lytter til samme låt atter en gang i for stor grad. Sikkert er det i alle fall at dette ble en skuffelse. 

5/10

Tracklist:

  1. Uprising 
  2. Zealous Procreation 
  3. The Fallen Star 
  4. Path Bearer 
  5. The Trial 
  6. Upon the Thresholds 
  7. Perception of the Unseen 
  8. Lost and Betrayed