Karmøygeddon 24

High Spirits "You Are Here"

av yngve

10349205 860350700659506 7895105022254576621 NSelskap: High Roller

Release: 25.04.14

Dette bandet tok meg litt på senga, for noen som er så genuint nwobhm idag er ikke hyllevare.

High Spirits ligger i den energiske nwobhm-gata, hardrock som Jameson Raid, Trespass og Black Axe har gjort så bra fra før. High Spirits låter fantastisk for en som meg, som virkelig brenner for nwobhm, og ikke bare de trendy banda fra sjangeren, men de melodiske og energiske.

Produksjonen er perfekt, gitarene ligger dritfett i bånn, soloer og melodilinjer akkurat passe dandert litt over i lydbildet. Trommene er litt spinkle, men slik skal det være. Riffene er fete, noen ganger veldig basis, men det er også detaljer som av og til oser. 

Chicagobandet er mitt tips til dere som savner et genuint alternativ til alle som bare skal planke de mørkere innslagene fra bølgen, her får du et friskt band som har sterke låter, kule refrenger og et sound som definitivt ikke høres 2014 ut. 

High Spirits@Facebook

Intervju er i boks, det kommer så fort køen tillater det. Og en som også er ekstatisk over dette bandet er fyren som skrev presseskrivet, en gammel enn av meg, tyskeren Matthias Mader. Han er en nøkkelperson i nwobhm-miljøet som redaktør for magazinet Iron Pages, men også for sine bøker om sjangeren. Og ikke minst for alt han pusher av objekter på oss samlere ;).

For meg er dette et band som er vanskelig å bedømme objektivt, derfor skal du, om du er litt skeptisk , fjerne et poeng eller kanskje to, men for meg var dette en overraskelse og et album jeg kommer til å spille mye!

8,5/10

Tracklist:

  1. When the Lights Go Down
  2. I Need You Love
  3. One Thousand Nights
  4. Reminding You of Me
  5. The Last Night
  6. Can You Hear Me
  7. Gone To Pieces
  8. I Will Run
  9. High Spirits