Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

In The Woods...' nye frontmann er:

av yngve

In The Woods... Med Bernt Fjellestad 040121 Fotograf Alf Erik Sørensen

Bilde, fotograf: Alf Erik Sørensen

Bandet har fått ny vokalist, Bernt Fjellestad. Engelskmannen James, som har vært i front de siste årene og på de siste par skivene, valgte å gi seg etter seks år. Det var høsten 2015 jeg meldte dette - nå er det altså en lokal sanger som presenteres, og som garantert gjør logistikken mye lettere.

Bandet har jobbet med nytt materiale i en tid, og hvor splitten med James nok førte til at deler av ideene han hadde ligger på engelsk grunn. Men det virker ikke som om det stagget gjengen. Det har vært kontakt mellom bandet og Bernt Fjellestad, vokal begynner å komme på plass, nå er det bare å vente på albumet som dukker opp via Soulseller Records en eller annen gang i år.

Pressmeldingen fra bandet lyder slik: 

"In the Woods... is very honored to introduce you to our new singer and frontman, he is no other that Mr. Bernt Fjellestad (Guardians of Time, Susperia). We as a group are beyond excited for him to come into this band with such a drive and effort to make new music.

Mr. Fjellestad is taking In the Woods... to a different level with his incredible talent for making the most beautiful melodies, heavy vocals and and a incredible work ethic. With this addition to the band, In the Woods... is finally once again gathered in the same city, where we, together can write, record music and preparing for a big 2022, a year that will see a new album, a year that hopefully will see In the Woods... on the road, once again.

We are currently recording the next full length album, but due to the setback we experienced with parting ways with our former singer/songwriter Mr. James Fogarty, it will take some more time than we first hoped for. We all love and respect James, and he was an important part of the releases of Pure and Cease the Day, he was also an important piece of the live band, and for that we wish him good luck and good fortune in what lays next on his path.

It is time to continue the story of In the Woods..., Anders Kobro, Nils Olav Drivdal, Bernt Sørensen, Bernt Fjellestad and Kåre André Sletteberg is ready to merge on this path. We hope to see you all in 2022. 

Stay safe, and thank you all for the immense support.

In the Woods...

***

Men hva med å sjekke hva Bernt tenker? Mener? Husker? Planlegger? Han var/er jo kjent som vokalist i powermetalfrikene Guardians Of Time i mange år, som dessverre valgte å legge ned nylig. I tillegg var jo Bernt å finne bak mikrofonen til Susperia i omkring fire år, og hvor han sang på det foreløpige siste albumet 'The Lyricist'.

Hvem tok kontakt? Var det bandet som banket på din dør eller så du selv muligheten? "Det var vel egentlig Anders som tok kontakt" forteller Bernt, men påpeker at de jo har hatt kontakt lenge. De var jo begge delaktig på Scariots debutalbum, det flotte 'Deathfolorn'.

Og så møttes de tilfeldigvis på en konsert i Kristiansand nylig, med bandet Powerride (hvor Bernt tidligere var vokalist), og pratet sammen. "En tid etterpå kom vi inn på hvorfor James slutta, og så ballet det liksom bare på seg." Da var det nok erotikk for menn, og vi beveger oss over til forhold.

Så, hva slags forhold har du til bandet fra før? Du er jo lokal, men allikevel to forskjellige verdener på en måte. "Jeg har jo alltid likt In The Woods... og vært fasinert av den mer avantgardestilen de kjører ved å ha elementer fra flere stilarter. Vokalprestasjonene til både Janki og James er jo fantastiske etter min mening."

Bernt Fjellestad Fotograf Svein FrydnesBilde, fotograf: Svein Frydnes

Bernt er jo kjent som Venneslas store powermetalsønn, hvordan var det å begynne i et band som på mange måter var et extremt band? Å gå fra et powerstempel til hardere saker? " Min vokal har jo stort sett vært i heavy- og powermetalsjiktet, men jeg har lekt på privaten med andre stilarter. Hele greia er jo spennende da jeg får prøvd ut mye mer enn i Guardians Of Time og Susperia. For all del, jeg kunne gjøre hva jeg ville i Guardians Of Time sånn sett men det passet liksom bare best inn med vokalen som jeg gjorde der." 

Men du growla jo litt i Guardians Of Time, og seff i Susp-eria. Nå har du ca tre typer vokal i In The Woods..., hvor komfortabel er du med det? Og hva liker du best selv? " Ja, det ble litt growl her og der i Guardians Of Time og en del i Susperia. Det ble vel ikke seriøs med den type vokal før jeg begynte i Susperia. Jeg har ikke Pål Mathisens enorme midrangevokal, da måtte jeg kompensere med growl. Etter noen (ganske mange) timer med øving, og masing på diverse ekstremvokalister om tips, knakk jeg liksom koden på hvordan man kan gjøre det, og tok det videre derifra. Du har jo hørt et demoopptak jeg sendte til dem, ikke sant? De gav meg frie tøyler til å gjøre hva jeg ville, så da prøvde jeg bare på ting jeg ikke har gjort så mye før. Vi får se om det er godt nok." Sitter og hører akkurat nå :).

Er du redd for at din inntreden forflytter bandet for langt unna det de har historikk på? Eller er det en utvikling folk må tilpasse seg, så får de som vil ha det eldre bare drøvtyggere det? "Ja, det kan du trygt si!" kommer det kontakt fra vokalisten. "Jeg er ganske bekymret på hvordan fans av In The Woods... vil reagere på det. De har jo en ganske stor fanbase både av Janki- og Jamesperioden, jeg har ganske store sko å fylle. Det er i tillegg en ny stilart jeg ikke har gjort offentlig før, så det er rett og slett nervepirrende. Jeg skal uansett gjøre mitt beste og prøve å opprettholde kvaliteten som allerede er satt."

For å dra litt i fortidens tråder, hvordan var det å legge Guardians Of Time på hylla, og ikke komme lengre sammen med Susperia? "Å gi meg i Guardians Of Time var en merkelig opplevelse. Det gikk jo ganske tungt de siste 2-3 årene, med mye utbytting av medlemmer, og det ble vanskeligere å holde initiativet og kreativiteten oppe for min del. Uansett var det helt fantastisk å være en del av det. Å gi ut skiver med de absolutt beste musikerne jeg har jobbet med er ganske så fett!

Susperia var det litt annerledes med. Jeg var nok ikke rette valget uansett til det bandet da jeg ikke har en typisk thrashtilnærming. Da det ble klart at man ikke kom til å spille så mye live som man ble forespeilet, synes Memnock (Håkon Didriksen - Abyssic/Antiqva) og jeg at det ikke var noen vits å holde på lengere, da kastet vi inn håndkleet."

Sånn, da er det klart for å begynne prosessen i å vente på skive fra bandet. Spenningen rundt hvordan fansen vil adoptere dette nye, og om lineup-en fikser det gamle materialet, er blant sjekkpunktene mine i hvert fall. Uansett er In The Woods... et band som alltid har utviklet seg, stilene har kommet og gått, og om man vil ha bandet tilbake til demotiden, vel, da trekker man bare inn det tidlige materialet :).