Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

In The Woods... "Pure"

av yngve

13495176 10153514395396541 1372911363921084267 NSelskap: Debemur Morti

Release: 19.09.16

Kristiansandbandet er ute med et etterlengtet album.

Ihvertfall for fansen. Om musikkscenen trenger In The Woods... i 2016 er jeg usikker på, men fanskaren og miljøet som fulgte med på bandets bevegelser når de var aktive, vet jeg var spent og er happy. Og de skal være det. Og strengt tatt er jo de både mange i tall og en del av nevnte musikkscene :). Spenningen i forkant var jo naturlig, vi snakker mange år mellom forrige skive og avskjedskonserten - 16 år. En vellykket turne ligger bak bandet, nå ser de framover.

Hva som ville bli å finne på disken var heller usikkert. Jan Kenneth var ikke med, det er heller ikke flere av de andre medlemmene som utgjorde In The Woods...' sound. Men kjernen er her, Botteritvillingene og Anders på trommer, det i seg selv er nok det viktigste. Man kunne ha flyttet og rokert mye, men hadde ikke denne trioen vært med, hadde In The Woods... aldri klart å finne tilbake til soundet. Det er det denne gjengen sørger for. 

Vokalist James tok på seg en formidabel oppgave. Men allerede under en av de første øvingene, i august i fjor, som jeg overvar, meldte jeg inn følgende: 

"When I heard Yearning the Seeds of a New Dimension with James, I got the same chills in the opening sequence, the clean part, as I got/get when playing the album.

James’ voice suits the band, its almost spot on, got the atmospheric edge and capture the sound of those classic tracks. A tad different on the harsh vocal, but all over a kick ass vocalist delivering the goods.

James almost seemed unaffected by the expectations the band will meet. With a strong, self-confident attitude, he hammered those vocal parts, and made me eager to tell the world what’s coming. Now you know."

Les hele artikkelen HER.

Dette gjelder også vokalen på Pure, selv om Pure er et litt annet album enn noen av sine forgjengere. Den har et mye mer sedat uttrykk, og vokalen til James er også her, for det meste. Denne monumentale stemmen, dette episke snittet, det ligger i alle sangene. Det er kanskje ikke så mye variasjon i forhold til det bandet var kjent for, men skiva er absolutt en sterk utgivelse. Fullpotter? Innertier? Ikke slik jeg hører det. Mange slipper slike høye poengsummer på Pure, og det er selvsagt totalt rock! Noen har ventet lenge, noen var og er større fan av bandet enn meg, noen blir blåst bort og andre lever i de første rundene når de avsier dom.

Jeg har hatt skiva lenge, helt siden Anders begynte å sende låter for snart ett år siden har jeg lekt med versjoner av sangene. Og det er en luksus jeg ikke har ofte i disse dager, hvor skiver og promoer kommer rett før, på eller etter slippdatoer. Denne har modnet, og festet seg, den har pulsert og lagt igjen sin personlighet gjennom hele året. Skiva lider litt under i å ha et noe likt tempovalg gjennom hele spilletiden. Men der de ligger, der de har valgt å plante låtene i fart, der synes jeg de gjør det bra. De kler dette midtempoet.

In The Woods...@Facebook

Produksjonen de har fikset nede i kjelleren i Kristiansand er formidabel. Bedre enn mange klarer på stort budsjett i kjente studioer. Spesielt trommelyden, men også alt det andre har virkelig fått lov å komme i balanse, finstilte nivåer, klart og fint.

En bra comebackalbum, In The Woods... har levd opp til forventningene, ihvertfall for de som likte de roligere, svevende partiene fra hin dager. Det er blottet for extremmetal, men som man kunne lese i denne boksen bandet slapp nylig; allerede på debuten var det jo en eksisterende prosess i å etterlate det svarte bak seg.

En sterk syver, det er det helt klart. Jeg skjønner godt at folk slipper høyere karakterer, men jeg har som sagt hatt denne liggende over tid, og kommet tilbake til den flere ganger. Da er det en helt annen greie, man får et annet aspekt på et album når man får hviletid, mulighet til å sjekke levetid og hvordan låtene holder seg. 

Jeg er stolt over å være Kristiansandsbeboer når slike album kommer, når et band som dette, med god fallhøyde, klarer å holde seg på en av de øverste greinene etter fødselen.

7,5/10

Tracklist:

  1. Pure
  2. Blue Oceans Rise (Like a War)
  3. Devil's at the Door
  4. The Recalcitrant Protagonist
  5. The Cave of Dreams
  6. Cult of Shining Stars
  7. Towards the Black Surreal
  8. Transmission KRS
  9. This Dark Dream
  10. Mystery of the Constellations