C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

In Vain + Omegashift + Tatt Av Dage (Kristiansand, 28.09.24)

av yngve

Omegashift In Vain Tatt Av Dage Konsert 280924 (2)

Poster/artwork: Sven Rothe

Billetter er i salg nå, hiv deg rundt og sikre deg plass til en av høstens metalbaserte happeninger på Sørlandet.

Klikk HER for billetter.

***

Nyhet fra 28.05.24:

Det vanker variert kost og tre generasjoner metalband denne kvelden. 

Arrangementet på Facebook

Når jeg flyttet til Kristiansand på slutten av 80-tallet, var herrene i Tatt Av Dage aktive i band, og de vi så opp til. De spilte i fete thrash- og metalband, og det de slapp holder høy kvalitet også i dag. Så kom min generasjon, eller, en litt yngre metalklasse, og kjørte i gang band fra slutten av 80-tallet til tidlig 2000-tall. Deretter kom In Vain, som siden slippet mange skiver, og bygget seg opp til å bli et kanonfett band, med sisteskiva som kronen på verket. Du leser anmeldelsen til høyre her på siden. 

I dag er alle fortsatt aktive, noen mer enn andre, men alle spiller og holder metallen i hevd. Det er i fokus denne kvelden. Respekt for de yngre, de eldre og oss midt i mellom :). Jan Kenneth og Dirty Old Town samt Jesper og Caroline@Grusom Booking drar promoteringslasset, og scenen som er klar i september er Kick. Denne kvelden bør kunne samle mange forskjellige folk, både fans av alle banda, kjenninger av alle medlemmene, og venner og uvenner, familie, nysgjerrige, og kanskje til og med noen som ikke har vært på konsert på lenge? Det er mange som ofte sitter hjemme, dette er kvelden å komme ut av huset, leiligheten, sofaen, skru av tv-en, padden, telefonen, og være med og skape en flott kveld på tvers av alder og musikkstil. Doomrock (Omegashift), hardrock (Tatt Av Dage) og melodiøs extremmetal (In Vain) er stikkord. 

Viktig: kjøp billetter tidlig, sørg for at de som har økonomien her sover greit om natten :). Salget begynner fredag 31. mai klokken 09:00.

Pressemelding

In Vain er ute med sitt femte album, 'Solemn'. Lørdag 28. september inntar de Kick Kulturscene, og det er stor stas å invitere til høstens tyngste opplevelse i Kristiansand! Dette blir med andre ord en solid tung helaften med tre generasjoner musikere med utspring i Kristiansand og en musikalsk opplevelse vi sent vil glemme - velkommen til en mørk, tung og strålende høstkveld på Kick Kulturscene!

***

In Vain

Det har gått over tyve år siden In Vains storslagne debut, The Latter Rain. Den 19. april ble deres femte studioalbum, Solemn, sluppet, et definitivt høydepunkt i In Vains musikalske reise så langt. Albumet byr på innovative og fengslende komposisjoner. Det fusjonerer sømløst elementer fra en mangfoldig rekke sjangre, beriket med en uovertruffen kvalitet og originalitet. Låtskriver Johnar kommenterer:

"Vårt nye album Solemn er en triumferende manifestasjon av In Vains episke reise som strekker seg over to tiår. Med spilletid på en time tilbyr den mye å fordype seg i og en lang musikalsk levetid. Fans av bandet vil kjenne seg igjen, samtidig som vi også har tilført nye musikalske elementer. Vi er enormt begeistret for det endelige resultatet."

Albumet byr på enestående musikalske presentasjoner, som heves ytterligere av en praktfull, organisk produksjon - perfeksjonert til det ypperste av Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir, Katatonia, Devin Townsend, Kreator, osv.).

In Vain@Facebook

In Vain 24 Foto Jørn Veberg

Bilde: In Vain, fotograf: Jørn Veberg

***

Omegashift

Omegashift er et band som ikke følger trender, som låter litt annerledes og hvor musikken går dypere og snirkler seg frem; Tungt, doom, særpreg. Sluttresultatet av alt vi gjør er 100% personlig, det gjenspeiler oss som mennesker. Vi har mye hjerte i det vi gjør, og vår tunge doomrock/-metal er ment å spre glede, håp og en lengtende følelse. Vi er organiske, vi er Omegashift!

Omegashift@Facebook

Omegashift Bandshot 22 Photgrapher Sven Rothe (2)

Bilde, fotograf: Sven Rothe

***

Tatt av Dage

Bandet leverer tung og kompromissløs hardrock med norsk lyrikk. Medlemmene har bakgrunn i lokale band som Natt og Tåke, Witchcraft, Antichrist, Seventh Seal og Vampire, og pekepinner mot spesielt Natt og Tåke avsløres godt om man sjekker ut Tatt Av Dage.

Natt og Tåke var store lokalt på 90-tallet, og etterlot seg et par sterke innspillinger i form av en demo og et album. Et avskjedsalbum ble spilt inn og sluppet i 2018.

Gitarist Erik Jacobsen inviterte til en jam i 2023, med intensjonen om å spille noen gamle låter for moro skyld, men hvor medlemmene fort merket at de fremdeles hadde mye på hjertet. Etter hvert trillet det ut ny musikk og nye tekster. Konklusjonen om at dette ikke var Natt og Tåke ble satt, dette var noe nytt og spennende. Tatt Av Dage er født.

Tatt Av Dage Band

Bilde, fotograf: Ukjent