Kilanerin%20add%20sept%20resized Wail Add Sept 20

Incarnal "Hexenhammer"

av yngve

A1686872660 16Selskap: Via Nocturna

Release: 08.07.2015

Groovy og atmosfærisk Death Metal med surklende dødsrøst.

Åpninga på By the Devils Hand er av det rett så mandige slaget, og griper tak i nakkemusklene og sørger for metaltryne med senka øyebryn og svulmende underleppe. Det er fengende tremoloriffing og doble basstrommer i fleng, og synthbruken minner om Nile når de er i sitt episke hjørne. Mjo, det er absolutt en god måte å sparke i gang ei Death Metal-skive på.

Egenart er kanskje ikke det området hvor polakkene i Incarnal scorer høyest, men de er faen så gode på å snekre sammen gromriff på gromriff. Da gjør det ikke noe i mine ører at man blir sittende å tenke «oi, det var litt Cannibal Corpse» eller "hmmm... er ikke dette litt typisk Morbid Angel anno 1993?" eller "jøss, det kunne da vært Opeth?" osv... Variert er altså et stikkord og de klarer å kombinere old school-riffing med nyere impulser.

Dessverre skorter det litt på låtstruktur-fronten, så der ender det ofte opp med enten-eller. I We Were Born in the Eye of the Storm slår de inn spikeren på ett slag og disker opp med en fortreffelig blanding av det brutale og tekniske med mer stemningsbasert akkordplukking, gjerne i samme riff. I Masquerade in the House of God derimot, gjør de noen rare valg, og det virker bare malplassert med den sampla dialogen midt i låta. Bedre blir det ikke av at lydbildet ellers er tomt, at snakkinga varer for lenge og at når de først smeller i gang igjen, så er det med kjip og intetsigende riffing. Låta hadde gitt et mye bedre inntrykk om de bare hadde stoppet den der samplinga kommer inn. Og sånn kunne jeg nitpicka på en del av resten av låtmaterialet deres, men skal ei.

Totalt sett ei god skive som jeg har trivdes godt i lag med og som jeg har hatt glede av å høre på, men de små skårene når det kommer til det strukturmessige legger en demper på hele opplevelsen. Får de det på plass til neste gang vil jeg påstå at Incarnal har det som trengs for å vise muskler blant det ypperste landet har å by på av Death Metal-band.

6,5/10

Incarnal@Facebook

Tracklist:

  1. By The Devil’s Hand
  2.  Children Of Pestilence
  3.  We Were Born In The Eye Of The Storm
  4.  Masquerade In The House of Gods
  5.  Baptized In Blood
  6.  Black Tongue Lithany
  7.  Bloodwritten
  8.  Eight Winds Of Chaos
  9.  Carnal Apostasy
  10.  Oath Of The Damned