Inferno 2016, bandslipp

av yngve

12744555 10153469703813207 2080364067037621234 NDa kom de siste banda på plass nå ikveld.

Det finske folkmetalbandet Moonsorrow er med, det er også tyskierene i Dissecdead (bilde), som tilbyr død, og de britiske doomsterne i The Crawling.

Jeg kan ha glemt noe, sjekk innom festivalens hjemmeside for garantert full lineup. Der er også alt delt opp i dager.

***

Nyhet fra 13.02.16:

Dette er slippet fra for et par-tre dager siden, jeg kom bare ikke ned i mailbunken kjapt nok :)

Shores Of Null (bilde under til venstre, fotograf: Francesco Corti): "Det er ikke ofte man hører et band som klarer å blande melodiøs black metal sammen med tradisjonell doom death så suverent som Italienske Shores of Null. Å lytte til Shores of Null gir følelsen av at band som My Dying Bride, Dissection, Katatonia og Ulver legges i en miksmaster og ut kommer et fantastisk resultat. Den tykke og dystre atmosfæren bandet har klart å mane frem på sitt debutalbum Quiescence fra 2014 er enestående. Shores of Null er en av de beste nykommerne innen blackened doom metal."

1601087 578305195599300 1615595217 N

Wormlust: "Blant den stadig voksende Islandske black metal-scenen har vi Wormlust som endelig tar seg turen til Norge. Wormlust kan beskrives som total kaos og galskap. Deres lydbilde er som å vandre inn i et mareritt det er umulig å flykte fra. Bare sjekk ut dere siste album The Feral Wisdom for en black metal-opplevelse utenom det vanlige. En opplevelse utenom det vanlige vil du også få når du ser Wormulst John Dee under Inferno Metal Festival 2016."

***

Lineup så langt:

 • Blood Red Throne
 • Cattle Decapitation
 • Craft
 • Deathcode Society
 • Dissecdead
 • El Caco
 • Exodus
 • Gorguts
 • Ics Vortex
 • Lucifer's Child
 • Marduk
 • Mayhem
 • Mistur
 • Moonsorrow
 • Mork
 • Mysticum
 • Månegarm
 • Nifelheim
 • Nile
 • Orkan
 • Psycroptic
 • Shores Of Null
 • Scarred
 • Sahg
 • Stahlsarg
 • Sodom
 • Suffocation
 • Thaw
 • The Crawling
 • The 3rd Attempt
 • Vader
 • Vredehammer
 • Wormlust

***

Nyhet fra 29.01.16:

Det har skjedd litt her, og jeg satser på at jeg har fått med meg alt.

Ikke alt har kommet meg i hende av opplysninger, men jeg snek litt på Facebook og samlet opp disse banda siden sist:

El Caco, Vredehammer, Sahg, Cattle Decapitation (bilde),franske Deathcode Society og britiske Stahlsarg.

***

Nyhet fra 26.12.15:

Klassisk death metal kom på plass i julen.

"Suffocation ble etablert tilbake i 1988, men brukte tre år på å utvikle sitt unike lydbilde og stil innenfor death metal, da de utga EP-en Human Waste og deres legendariske debutalbum Effigy of the Forgotten i 1991. Suffocation ga ut flere skiver utover 90-tallet som i dag regnes som klassikere, før bandet ble oppløst i 1998. Suffocation ble gjenforent i 2002, og har siden den gang jevnlig gitt ut gode album. Bandet har vært en stor inspirasjon for utviklingen av death metal, og blandet sammen det brutale med det tekniske, som er vanlig i moderne death metal i dag. Bandet er fortsatt en av de beste i sin klasse – noe de vil bevise på Inferno Metal Festival 2016!"

***

Nyhet fra 22.12.15:

I dag skal vi til Sverige for å finne bandet som kom på plass.

Om du liker Månegarm  og/eller vikingemetal, ble du nok glad nå :)

"Månegarm ble dannet i 1995 og har siden den gang gitt ut 8 fullengdere. Månegarm er deres nyeste verk, og kom ut tidligere i år på Napalm Records til gode tilbakemeldinger fra både fans og kritikere. Deres stil er en blanding av black, viking og folk metal, med tekster hentet og inspirert av norrøn mytologi. Dette blir deres første opptreden på Inferno Metal Festival og Odin vil bli skuffet over deg hvis du går glipp av denne muligheten til å se ett av de aller fremste viking metal-bandene på norsk jord!"

***

Nyhet fra 21.12.15:  Mysticum lagt til.

***

Nyhet fra 25.11.15: Nytt band på plass, vi skal til Luxemburg. Dette er visstnok Luxemburgs svar på Gojira, så er Scarred plassert musikalsk. "Luxembourgs mest hardtslående metal-band; Scarred, er klare for Inferno Metal Festival 2016! Bandet er kjent for å ha både mye groove og for å være teknisk i deres death metal. Det blir ofte nevnt at Scarred er Luxembourgs svar på Gojira. Scarred er virkelig ett heftig live-band og det vil bli bevist når bandet entrer scenen på Inferno Metal Festival 2016!"

***

Nyhet fra 18.11.15:

I dag kom det et tysk thrashband på plakaten til Oslofestivalen.

Sodom.

Trenger du introduksjon til dette bandet tror jeg du rett og slett bør google litt :)

Og siden sist har jo Blood Red Throne også kommet ombord. Pluss at Dark Essence, bergensselskapet, stiller på Blå med klubbscene. 

"I god tradisjon ønsker vi deg velkommen til vår Dark Essence KlubbkveldBlå. Dark Essence er et norsk plateselskap med noen av de mest interessant metal-bandene i dagens metal-scene. Igjen har de satt sammen en line-up med noen av de mest spennende bandende på deres label for klubbkvelden under Inferno Metal Festival 2016. Vi er stolte over å ha Dark Essence med oss nok engang sammen med følgende band: Mistur, The 3rd Attempt, Lucifer's Child og Orkan!"

***

Nyhet fra 29.10.15:

Bandslipp, Finland er stikkord. 

"Det blir finsk psykedelisk black metal når Abyssion kommer til Inferno Metal festival 2016! Bandet har nylig gitt ut sitt andre album kalt Luonnon harmonia ja vihreä liekki og er klare for Norge for aller første gang. Abyssion består av Jose Rossi og Antti Varis som er kjent fra Dark Buddha Rising og Oranssi Pazuzu. Sistnevnte spilte på Inferno Metal Festival i 2014 med stor suksess. Det er ingen tvil om at vi nå vil oppnå nok en suksess når Abyssion entrer scenen på Inferno!"

***

Nyhet fra 21.101.5:

"Nile er et amerikansk teknisk death metal-band som ble dannet i 1993 i Greenville, South Carolina, USA. Bandet har det fremste forbildet for death metal i det nye årtusenet med sin brutale og tekniske stil. Nile er også kjent for sine tekster om egyptisk mytologi på sine mange klassiske album og for sine overveldende liveopptredener. De har nettopp sluppet sitt nye album What Should Not Be Unearthed som har fått strålende kritikker fra et samlet pressekorps. Vi er stolte over å kunne ta i mot disse gigantene innen death metal til Inferno Metal Festival for første gang. Dette er ikke til å gå glipp av!"

Og siden jeg ikke fikk med meg Mork-slippet nylig, frekker jeg en fotnote på det også :)

***

***

Nyhet fra 30.09.15:

I dag kom to nye band på plass hos Oslofestivalen: Gorguts (bilde) og Psycroptic.

Begge banda stiller på klubbscenen Vulkan sammen med Exodus opplyser Infernofestivalen. 

"Canadian death metal band Gorguts was formed back in 1989 and has released several great albums that are both brutal and technical. Psycroptic hails from Australia and has released six albums of brilliant technical death metal. Both bands will play in Norway for the very first time and it is not to be missed!"

***

Nyhet fra 16.09.15:

Polske Vader er dagens slipp fra Oslofestivalen.

***

Nyhet fra 26.08.15:

I dag kom nagleguttene i Nifelheim på plass i Inferno 2016-stallen.

***

Nyhet fra 12.08.15:

De svenske svartmetallerne i Craft er klare til Inferno 2016. I tillegg har jeg pratet med Runar@Inferno for å få en liten feel på neste års festival.

***

 Nyhet fra 31.07.16:

Festivalen har sluppet fem band, de første på neste års plakat. Jeg tok en prat med Runar@Inferno og fikk sydd sammen en grei sak.

"Vi er stolte av å kunne presentere de fem første bandene for Inferno Metal Festival 2016 – som vil finne sted i Oslo, i påsken fra 23. til 26. mars 2016! Dette vil være 16. gang vår ikoniske festival blir holdt og som vanlig forventer vi besøkende og fans fra hele verden."

Banda som kom på plass idag er:

 • Mayhem
 • Exodus
 • Ics Vortex
 • Thaw
 • Marduk

Når Inferno fyrer av bandslipp idag, var det jo naturlig å stoppe innom for å sjekke litt. Så Runar, nå er det igang, igjen, presentasjonen av band til kommende festival. Føles det bra?

Runar: "Det føles veldig bra ja. Noen av disse bandene ble jo booket før årets Inferno, så å endelig kunne fortelle verden at de skal komme til Inferno 2016 er helt supert."

På mitt spørsmål om det fortsatt er like spennende å slippe band, etter alle disse årene, har han et forventet svar. "Ja." Noe annet hadde vært merkelig :). Det reaksjonene fra dere der ute som pirrer mest. "Nå har jo to av de fem bandene spilt før hos oss, så der vet man jo litt reaksjonen på forhånd. Både Mayhem og Marduk er noe folk vil se, og ønsker seg, hvert år. Jeg er egentlig mest spent på reaksjonene rundt Exodus, siden de står litt på sidelinjen av et typisk Inferno-band."

Amerikanerne i Exodus ja, egentlig reagerte jeg ikke på det slippet selv, for Inferno har jo hatt enkelte slike litt annerledesband før, men jeg håper bandet trigger billettsalget. Og billettsalg, det er jo det alt handler om, i grove trekk. Uten folk i salen og penger inn kommer man ingen vei, uansett hvor mye man elsker å drive på med festivaldrift. Flere av de norske festivalene opplever bra besøk, Inferno har vel strengt tatt alltid hatt det ok på denne fronten?

Icsvortex

"Ja, men vi er også de som jobber hardest med å få alt til å stemme og gjøre så mye ut av uken som mulig. Det er jo enkelt å sette opp en scene, booke band og stole på at banda i seg selv selger nok billetter til at det går rundt. Vi er opptatt av å kunne gi en totalpakke, med eget hotell, aktiviteter, kunst, konferanser, komfort og at folk skal kose seg. Jeg er er sikker på at du skal kunne klare å ha en strålende opplevelse på Inferno selv om du ikke så et eneste band. Derfor kommer mange av de samme besøkende til oss år etter år fra hele verden og skiller oss ut fra andre festivaler."

Jeg var innom andre festivaler, og i tillegg til de gamle traverne har det kommet et par nye, som også slåss om folks oppmerksomhet og lommebok. Føler dere i Oslo dette på noen måte? Eller lever der ei en boble og er litt uaffektert?

"Vi føler nok det, noe annet ville vært rart. Både når det gjelder å huke de rette bandene i tide, og at vi må være tidligere ut med å slippe band enn før. Men dog ikke så mye at tallene er merkbart eller at vi river oss i håret." Runar, du har vel ikke det problemet, i likhet med meg? :).

Så, på tampen, hva er din favoritt av de fem som ble sluppet nå idag? Høflig uttalelse om at aller er bra duger ikke ;)

"Den er faktisk litt vanskelig å svare på. Mayhem er nok en all-time-favoritt av disse, men jeg synes den nyeste til Marduk er bedre enn den siste til Mayhem. Marduk er heller ikke et band som jeg har sett like ofte som Mayhem. Exodus er jo også helt strålende, men karrièren deres har vært veldig variert. Jeg har dog sjekket ut settlisten de gjør om dagen, og den er strålende, så jeg tror det kan bli en intens konsert på Inferno 2016. ICS Vortex og Thaw er to band jeg ikke har sett før, og det har nok ikke så mange andre heller, så det blir nok også bra."

Så, der har du det, nok en gang hjalp det ikke med lette trusler ;). Politikersvaret til Runar får stå som avslutning for denne gang, men vær sikker på at Heavymetal.no som vanlig er i bresjen og svir av bandslipp så fort det lar seg gjøre.

***

"Inferno Metal Festival er den eldste og mest ekstreme metal-festivalen i Norge, og en av de viktigste ekstreme metal-festivalene i verden. Vi er veldig stolte av å holde denne posisjonen, og vi vil fortsette med å fronte norsk metal og skaffe band fra hele verden til Norge. 2016 blir vår 16. utgaven av festivalen som stadig er under utvikling. 2015 var et av de beste årene i festivalens historie og har blitt anerkjent og hyllet av presse, publikum og artister. Inferno Metal Festival 2016 vil bli enda bedre!"

Infernofestivalen@Facebook

Billetter (som kan kjøpes HER):

 • 4-dags festivalpass (inkludert klubbkveld): 1800,- kr. (inkludert billettavgift)
 • 3-dags festivalpass (uten klubbkveld) 1500,- Kr. (inkludert billettavgift)
Exodus