Insomnium "Shadows Of The Dying Sun"

av yngve

Image001Selskap: Century Media

Release: 28.04.14

Så var tiden kommet for å prøve seg på finnene i Insomnium. jeg vet mange liker dette bandet, derfor er jeg litt nervøs :).

Jeg så gjengen live i Haugesund i vår, der fant jeg ikke foten. Det blir for monotont, og jeg liker ikke så godt denne ensformige growlen. Musikken, med sine moods og følelser, den liker jeg, men helst med en sterkere kontrast, helst med renvokal type Anathema. En variasjon er etter min mening nesten litt nødvendig for at en slik skive og et slikt band skal finne veien helt inn i musikksenteret mitt. Men de bedøver nok mange gothjenter med sin romantiske dø(d)smetal.

Om du liker slikt tror jeg Insomium godt kan være en fulltreffer. om du liker et band som graver seg ned i et grandiost lydbilde, som sluker det meste og kreerer en følelsesladet atmosfære. Om jeg skal sette det litt på spissen kan det høres ut som om de dveler mye i det samme hele tiden, de har funnet elementene de vil ha med, og bruker disse jevnt og trutt. Selv liker jeg mange band som løser musikken sin slik, men her fikk jeg ikke ståpels som jeg vet flere får, men i enkelte låter skjønner jeg at folk blir solgt. 

Produksjonen er som sagt mega, det smøres på med svulstigheter, som jeg av og til føler skjuler litt av instrumenteringen. Meg om det, det er rett og slett bare snakk om preferanser, hva man liker. 

Insomnium@Facebook

Finnene har levert et pompøst verk med denne skiva, tittelen i seg selv peker jo på en måte også i denne retningen. Digg og kos dere, jeg vil nok ikke henge mer med dette bandet,men har full respekt for de som gjør det, for jeg hører at bandet har tyngde og låter som vokser seg inn i systemet.

7,5/10

Tracklist

  1. The Primeval Dark 
  2. While We Sleep 
  3. Revelation 
  4. Black Heart Rebellion 
  5. Lose To Night 
  6. Collapsing Words 
  7. The River 
  8. Ephemeral (album version) 
  9. The Promethean Song 
  10. Shadows Of The Dying Sun