Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Jernskjegg "Godmother"

av yngve

1922441 387195858136793 972991038120946363 NSelskap: Private

Release: 30.06.15

Klassisk hardrock? Check. 

Bandet, trioen, leverer et bra album med Godmother, men det må spilles et par ganger før det åpner seg. Noe er litt cheesy, mens resten er tungt og melodiøst, på grensen til metal. 

Jernskjegg@Facebook

Kuriosa: trommeslager er samme karen som fronter Hex Ad, som har vært omtalt på Heavymetal.no i det siste. 

Dette er rett og slett hardrock som er nedstrippet til det mest nødvendige, med en klangfull og bra produksjon, og låter som spenner fra det mediokre til det veldig bra. Det er jo ganske vanlig at en skive har noen fillere, og uten disse hadde man jo ikke hatt kontrastene som hadde åpenbart de sterke ;) - men, jevnt over er Godmother vel verdt å sjekke ut i sin helhet, for bandet vet hva de holder på med. 

Enkelte av låtene er krem, Blood Of Baden for eksempel, det er drivende, tungt, litt dooma og badassed! I denne låten synger de Godmother, og om jeg har fått en kopi uten lyter, er tittelkuttet kun denne vakre instrumentale i starten - så vet du det. 

Paul Dianno, en kjent kar som trommeslageren her i Jernskjegg turnerer en del med, har gjestevokal på One More Day - uten at det løfter eller holder låten tilbake. På skivas sistespor, Buried Alive, viser blant annet soloen hva jeg mener når jeg sier at bandet vet hva de driver på med. Klassisk og fett lagt.

Kanskje ikke den sterkeste karakteren, men skiva er på det jevne bra, og er ikke midt på treet, men ei heller over gjennomsnittet. Personlig likte jeg dette godt, men synes poengsummen greit speiler det jeg sitter igjen med av inntrykk. 

Coveret var ikke veldig spennende, og logoen, uten å mene noe vondt til vedkommende som står bak; den er nok klar for en oppdatering eller utbytting.

6/10

Tracklist:

  1. Godmother
  2. Dark Angel
  3. I Know What
  4. Shining
  5. One More Day
  6. Jaws
  7. Shelter
  8. 1653
  9. Blood Of Baden
  10. Buried Alive