Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Kal-El "Astrodoomeda"

av yngve

19032409 1356933777736188 1429381759107072000 NSelskap: Argonauta Records

Release: 25.08.17

Det norske stonerbandet slipper nytt album.

25. august kan du sjekke ut hele albumet til vestlendingene, og det er kort fortalt flere hakk opp siden sist.

Kal-El@Facebook

Det var tidlig vår i 2014 jeg begynte å lufte nyheter på bandet, og i mars det året at Pakal, det første livstegnet fra bandet i studioformat, forelå. Debutskiva Ecosphere kom online i form av anmeldelse her på Heavymetal.no i 2015, så vi snakker om at det er på tide med ny musikk fra gjengen. 

Ståle, vokalist, var så smart at han sendte over Astrodoomeda tidlig, jeg har hatt en del tid til å bli kjent med låtene, og kan dermed presentere anmeldelsen før release. I disse dager er det luksus for en som meg :). Og fra første runde var tittelkuttet ett av sporene som festet seg skikkelig, og utmerket seg. Og den tunge, tunge, Mothership. Den er blytung!

Jeg slapp en syver på forgjengeren, men hadde jeg hørt den nå samtidig med denne nye, hadde nok sekseren havnet der, for det er nødvendig å dytte Astrodoomeda opp til en åtter, kanskje til og med en åtteogenhalv, og synliggjøre forskjellen mellom disse to. Jeg landet på åtteren, men den er sterk. Og det er altså et stort steg opp fra Ecopshere til det de her presenterer. Det er mer rendyrket, bedre, mer fokus, det er litt som om bandet har klart å fiksere seg mer på Kal-El og med blikket forover. 

Bandet valgte å legge ut låten Atmosphere som første smakebit, kanskje ikke den låtenjeg hadde valgt. Ikke fordi den er svak, men de andre er så fete :). Code Of The Ancient skiller seg ut med sin dirty groove. De har fått en gitarlyd her, mulig også noe effekt på bass, vet ikke, men det er noe litt rufsete på akkurat dette sporet som jeg likte. Og den over ti minutter lange Starlight Shade, hvor de leker seg med nedstemthet, loop og knallbra små effekter.

Rett før de covrer Kyuss' 'Green Machine', hiver de inn et kløktig move, de setter opp tempoet med Spacecraft, og gjør da slik at lytteren ikke blir helt fanget i det samme tunge tempoet. Og med Green Machine drar de det ned igjen, og de dobler nesten spilletiden kontra originallåten. Jeg synes ikke denne helt klarte å overbevise, for Kyuss har et veldig bra driv og tempo på sangen. Men en spennende versjon.

Det er høy kvalitet gjennom hele skiva, jeg synes de har klart å fange stoner og metal i en fantastisk flott kombinasjon. Og Ståle synger Ozzy bedre enn flaggermuskongen selv har gjort på hundre år. 

Et sterkt album fra Kal-El, Astrodoomeda er tidvis så tung og fet at du vil ha problemer med å bære den hjem fra butikken.

8/10

Tracklist:

1. Astrodoomeda
2. Atmosphere
3. Mothership
4. Code of the Ancient
5. Luna
6. Starlight shade
7. Spacecraft
8. Green Machine (Kyuss cover)