Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Kal-El "Echosphere"

av yngve

200113 386955244762496 8455952498824368464 NSelskap: Setalight Records

Release: 22.08.15

Vestlendingene i Kal-El er ute med nytt album. Eller, det har de jo vært siden i høst, men, med kø og hauger av skiver blir det av og til litt rusk i maskineriet.

Kal-El@Facebook

Lyden, soundet, er på stell. Vokalen til Ulven er akkurat så presset opp i et hjørne som den kan være, og han låter som Ozzy på en bra dag. Noen ganger anstrenger han seg nok ørlite mye, men på det jevne tror jeg Kal-El har en vokalist som fører an akkurat slik stonermetalen trenger.

Låtene er ikke veldig superspennende, ikke nytenkende, her høres det ut som om de har laget riffene og arrangert slik andre allerede har slått fast at det skal være. Da er det gøy å høre at de fikser å lafte et godkjent stonerhus, og hvor det organiske styrer. 

Trommespillet er en stor del av Kal-El slik jeg oppfatter albumet, selv om jeg følte Bjudas levde mer, låt freshere live, men det er jo også naturlig.  En feit bassføring er der, hele tiden, jobber og gjør seg karslig sammen med Bjudas . At Elisabeth er en dame som skiller seg ut skal være sikkert, for å fylle en slik posisjon er ikke direkte hverdagskost. Jeg kan ikke bedømme om hun er ultraflink, men hele bandet ligger jo i en groove hvor det gjelder å spille samlet, holde toget sånn halvveis sjanglende på skinnene - og la svartrøyken legge seg tett bakover.

Om jeg hadde ønsket at de flere ganger hadde benyttet seg at uptempo som variasjon? Mjo, kanskje, det er mye likt tempo her, men slik er stilen de har valgt seg. 

Tungt og fett, Kal-El er et stonerband å inkludere blant de bedre, og går det som de vil, og fortjener basert på innsats, vil nok gjengen bli et band som også gjør seg gjeldende utenlands.

7/10

Tracklist:

  1. Astrogate
  2. Shockblast
  3. Nexus
  4. Warp Rider
  5. Citadel
  6. Corona Azylum
  7. Waldo
  8. 7th Sun
  9. Starmist
  10. Needler

Det ligger to låter på Bandcamp, spilt inn i høst og sluppet 1. desember i år. Sjekk de ut her: