Kaos Manifest, røft fra Sørlandet

av yngve

Kaos Manifest 21

"Dosen er også en grunn til at jeg kan spille noe slikt om igjen flere ganger, det er greit å ha litt tid til å komme seg hver gang man blir slått ned." Det var noe av det jeg skrev i min anmeldelse av bandets nye ep, les hele HER . Da gjetter du at det ikke dreier seg om emo-rock eller grunge. Det er hardt, og aggressivt. Kaos Manifest vil jeg tro kan falle i smak hos de som higer etter brutalitet, energi og det å få ut aggresjon. 

Svarene er i plenum der det ikke er spesifisert.

Så, har dere så mye aggresjon der inne som det høres ut som når ep-en røsker i anlegget her?

"Vi har alle kone og barn, så et sted må all aggresjonen komme ut."

Jeg er så dritlei Facebook, der det ikke står noe info, historikk etc. Så, Kaos Manifest. Jeg vet at jeg dette bandet ble nevnt en gang på høstparten for et par år siden, og det ble notert når Terror Machine var inne i varmen hos Heavymetal.no i fjor, også det på høstparten. Er det basically historien deres? At bandet startet, og nå kommer en ep? 

"Kaos Manifest består av Ole Kristian Fagerdal (gitar/bass), Fredrik Hulløen-Syversen (trommer), Janne Hulløen-Syvertsen (gitar) og Cato Gulaker (sessionvokalist)."

Ole: "Bandet startet sommeren 2019. Jeg hadde da laget en del låter som ikke passet inn i Terror Machine, og spurte da Fredrik om han ville være med å spille på disse. Vinteren 2020 ble også Janne med, først på bass, så endte hun opp på gitar. De fire låtene som er på Ep-en var fort på plass. Vi kjenner jo Cato fra Dalit, som Flukt har gjort noen gigs med, og så fikk vi høre han på vokal i Cloth og tenkte dette var noe som passet bra til våre låter. Han var gira på å være med."

Og makan, det er harde tak dette, 'The Illusion Of Freedom'. Hvor plasserer dere bandet selv? Jeg er lettvint og kaller det ekstremmetal.

Ole: "Det finnes jo alt for mange sjangere og merkelapper på ting, vi spiller vel hovedsakelig deathmetal med elementer fra blackmetal. Men ekstremmetal er en fin merkelapp å ha."

Det ser ut som om dette er spilt inn hos Fredrik, trommis? Og at vokalen er lagt i studioet til Jon Ivar fra Cloth, det stemmer? Og det må da være deilig å kunne ha tilgang til fasiliteter selv, og være uavhengig av store utgifter? Sel vom det koster litt å trikse på plass stash hjemme også da :).

Fredrik: "Alt av instrumenter er spilt inn på øvingslokalet der vi spiller med Flukt, og det er generelt her band vi spiller i har pleid å spille inn. Vokalen er spilt inn i Motstrøm Studio på Lomtjønn, hos Jon Ivar. Sel Vom (se spørsmålet ditt) (Ha-ha, fingerferdighetene mine pays off! - Yj), det har jeg, men det er veldig fint å ha tilgang til utstyret selv. Det er blitt brukt penger på utstyr over tid, så det er gøy å ha mulighet til å fikse alt selv. Prøv og feil er en stor del av prosessen."

E08152b38bb3b617d962b4d5900dd165.0

Dere i Kaos Manifest er aktive i mange band, hvorfor? Er det ADHD, er det mangel på fokus, er det fordi dere ikke klarer å ikke ville uttrykke dere i mange forskjellige band? Nå er vel ingen av banda overaktive, er det mulig derfor dere klarer å sjonglere det hele?

Ole og Fredrik: "Hovedbandet er Flukt, men vi øver likevel aktivt med Kaos Manifest. Siden vi liker flere sjangere er det gøy å kunne uttrykke seg på flere måter. Vi prioriterer også å øve mye, da er det moro å ha tid til flere prosjekter. 

Janne: "Jeg er bare aktiv i dette bandet, og hadde i grunn ikke spilt på noen år da jeg ble med i Kaos. Så for min del er det bare veldig gøy å spille igjen sammen med min flotte storesøster Fredrik, og Ole."

Ole: "Cato er sessionvokalist på ep'n, men om han vil være med på noe mer hadde det vert helt topp! CATO?"

Tittel og cover, hvordan, om, henger de sammen?

Ole: "Coveret er inspirert av Holodomor (Fryktelige greier, les mer HER - Yj), og tittelen (The Illusion of Freedom) er en rød tråd som går gjennom alle tekstene. Alt av tekster handler om brutale hendelser som er utført av mennesker som klarer å male en illusjon om at de skal utføre gode handlinger, men ender i slakting av uskyldige mennesker. Om det er fysisk eller psykisk."

Og hvorfor falt valget på fire spor, ep?

"Det var en enkel måte å komme i gang på, og siden det er et sideprosjekt var ikke det like tidkrevende som et album."

Stort sett hører man fra dere i extreme sammenhenger, er det det dere vokste opp med, og som bare faller naturlig? Har dere aldri hatt hig til å prøve noe annet?

Fredrik og Janne: "I familien vår er vi vokst opp med alt mulig av musikk, og en meget musikk interessert far."

Fredrik: "Sommeren mellom 7. og 8. klasse oppdaget jeg hardere musikk i sammenheng med skatingen, og klarte å få lillebror Janne med på laget. Siden har det bare vært sånn."

Ole: "For min del har det utviklet seg fra 12-13 årsalderen, da jeg oppdaget en del av cd-ene til min storesøster, og har med tiden bare blitt hardere og hardere musikk. Nå går det stort sett i ekstremmetal."

Hva er målet med denne ep-en? Hva forventer dere, håper dere, skal skje i kjølevannet av releasen?

Ole: "Vi har lave forventinger, men all oppmerksomhet vi kan få er jo selvfølgelig positivt. Dette er gjort for vår egen del, og det er vanskelig å skille seg ut i havet av nye band. Samtidig som jeg håper at vi kan få spilt live med Kaos en gang."

Janne: "Det hadde vært gøy hvis vi hadde fått muligheten til å spille live med dette. Vi skal spille inn mer etter hvert."

Hvordan har dere jobbet med promoteringen? Har dere hjelp, eller gjør dere alt selv?

Fredrik: "Vi har fått hjelp av Asbjørn Østefjells, som vi spiller med i Flukt, og gitt ut ep-en på Stench From Below Records, som er Asbjørns label."

Ole: "Jeg har sendt rundt litt mail og ep-er, og har brukt sosiale medier flittig."

Hjertelig takk, kult dere kunne stoppe innom. Hold meg gjerne oppdatert, jeg sprer når jeg får tilgang til info og nyheter 😊. Avsluttende ord, oppfordringer, linker etc., hiv alt slikt her:

"Tusen takk for at du ville gjøre dette for oss, Yngve. Setter pris på det, og takk for jobben du gjør med HM.no."

Man bukker :).