Karmøygeddon 23 B

Kill The Unicorn "Prism"

av yngve

A3730443896 16Selskap: Private

Release: 02.10.17

Sveitsiske Kill the Unicorn hamrer ut moderne core.

Det er en skive som har gått mye her. Ikke fordi jeg liker det spesielt bra, men den har bare gått på loop og hvor jeg har hørt at det er bra men  hvor det ikke fikser å feste seg. Noen skiver er bare sånn. Og metallen bandet spiller er mathcore slik jeg hører det. Men også en del partier med hardcore gjør seg gjeldende, så litt variasjon er det. Og en del melodier frisker opp i enkelte låter.

For fans of After The Burial, Callejon, Horse The Band, Whitechapel, iwrestledabearonce, Fantomas...

Der har du inspirasjonene, det de selv ønsker å kobles til, og med det får du vel en følelse av om det er noe for deg. Her ble det nok metal som irriterte like mye som overbeviste. Jeg fikk mange opplevelser av at stresset kom, at spesielt åpningssporet ikke kledde slik jeg var når jeg prøvde å lytte, så kanskje fikk den litt ufortjent lav karakter.

Kill The Unicorn@Facebook

Det er en smådigital greie dette, med gitardominans, og en del sprø lyder, og vokal som er screamo. Dette er en bølge som har eksistert en tid, og hvor det i mine ører kanskje er litt reptetisjoner ute og går. Enten repeterer band og tenker lite selv, eller man blander og kommer opp med en eller annen ny coresjanger. Kill The Unicorn er litt sprikete slik sett, men takler å framstå som proffe og med en bra utgivelse - uansett hva den enkelte måtte mene om slik metal. Selv er jeg litt glad for å endelig komme i havn med en tekst, det er kjipt når skiver går og går og man aldri kommer helt til skrivelysten.

6/10

Tracklist:

 1. Motoko Kusanagi
 2. Dreams In 56k
 3. Ode To Spot
 4. Wormhole To Gliese 556c
 5. F.U.C.K.U.P.
 6. Me And My Velociraptor
 7. Conquistador
 8. Catacombs
 9. Ausgefuchst
 10. Rendesvouz with Cleopatra
 11. Pitch Black VR