Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Killers "Murder/Menace/Southern"

av yngve
Muder One Bonus Killers 25194913 3596454023 Frnt

Fulle titler: "Murder One", "Menace To Society" og "South American Assault"

Selskap: Metal Mind Records

Tre album i en anmeldelse, to studioalbum og en liveskive.

Murder One kom opprinnelig ut i 92, og har holdt seg sjokkerende godt! Albumet har fått en overhaling, og uten å ha førsteutgaven her til å kjøre vs, slår jeg fast at det oser bra av det de har oppnådd.

Paul er min Maidenvokalist, selv om jeg også elsker Bruce. Paul har jeg slitt en del med i solosammenheng og som frontfigur i diverse orkestre. Med Killers er det en aggressiv og veldig bra vokalist vi har med å gjøre. Låtene er greie, de ruser motoren ok gjennom hele skiva og Murder One får dermed godkjent - pluss litt til.

Bonuslåter er addert, vi snakker fire studiobaserte øvingsopptak og en akustisk versjon av Dream Keeper fra Murder One.

Med medlemmer som Steve Hopgood og Cliff Evans med på lasset er det dømt til å bli over snittet bra, men dette er nok litt smalt idag, og nok for fansen pluss de som samler related. Men, jeg kan anbefale dere som vil sjekke ut litt av det Dianno har gjort å ta en sjekk av Murder One, for den hadde som sagt holdt seg bra.

6,5/10

***

Menace To Society Bonus Killers 25195300 1168473153 Frnt'Menace To Society': nesten samme besetning som på Murder One, men med en oppdatert lyd. At man har kuttet ut en gitarist og skiftet bassist siden sist, kan jo ha litt å gjøre med at denne skiller seg en del fra forgjengeren,

Produksjonen er litt mer up to date, låtene ditto. Det er litt som om bandet har hørt Pantera og endret seg. Jeg synes ikke dette albumet er spesielt bra. Det er ikke fordi jeg ikke liker Pantera eller mener at band kan endre seg, men det låter feil, litt påtatt. Når du dykker litt ned i skiva, er det i tillegg en del baktung metal å spore, så Pantera skal ikke ha skylden for alt som ikke fungerte.

Det mest åpenbare på Menace To Society er at Pauls stemme ikke kommer til sin rett, og man avslører svakhetene han har som vokalist. Enkelte ganger kler dette Pauls stemme, men det er for aggro og for moderne til at det fungerer, det er nå mine two cents.

Låtene ligger veldig mye i samme greie, og foruten å variere litt i tempo, er det skrekkelig forutsigbart og kjedelig.

2/10

***

South American Assault Bonus Killers 25195301 2217452417 FrntSouth American Assault: Om jeg ikke tar feil ble denne spilt inn i 91 og sluppet i 94, tyve år siden med andre ord - og kanskje på tide å få en nyutgave på gata?

Skiva domineres av Maiden, og da selvfølgelig fra skivene Paul frontet. Besetningen inkluderer også John fra Raven på bass, velkjente Steve Hopgood på trommer, gode gamle Tank-gitarist Cliff og Ray Detone, som jeg ikke husker hvor er fra i farten. Denne kvintetten fikser å gjengi Maidenklassikerne bra, pluss at det vanker litt Battlezone-spor. Men Maidenlåtene er i flertall, 7 av 12, så fans av bandet kan sikkert kjøpe denne og bli fornøyd. 

Lyden er grei, jeg mistenker litt knotting i ettertid, for publikum ligger litt rart i lydbildet - enten er de mikset ned ellers er bandet kremet opp og plassert godt på topp. Helt livefeel fikk jeg ikke.

Bonuslåter kommer i form av fem Maidenlåter, jepp. Tre er live-rehersal, to er akustiske. De akustiske, Wratchild og Remember Tomorrow, er faktisk veldig spennende! Paul er jo ingen monstervokalist, og spesielt ikke når han blir så avkledd som dette, men jeg synes disse sporene var kule å spille gjennom. Noen øyeblikk på Remember var knallbra Paul!

Mangelen på livefeel gjorde at jeg ikke helt falt for deler av dette, men alt i alt er det en grei skive å stikke i hylla. Om den blir spilt fryktelig mye etter anneldelsen her tviler jeg på, til det er Pauls to Maidenplater for gode - fyttikatta så gode.

5,5/10

Tracklister: 

Murder One:

 1. Impaler 
 2. The Beast Arises 
 3. Children Of The Revolution 
 4. S & M 
 5. Takin' No Prisoners 
 6. Marshall Lokjaw 
 7. Protector 
 8. Dream Keeper 
 9. Awakening 
 10. Remember Tomorrow
 11. Imapaler (Live Rehearsal)
 12. The Beast Arises (Live Rehearsal)
 13. Marshall Lokjaw (Live Rehearsal)
 14. Children of the Revolution (Live Rehearsal)
 15. Dream Keeper (Akustisk versjon)

Menace To Society:

 1. Advance And Be Recognized 
 2. Die By The Gun 
 3. Menace To Society 
 4. Think Brutal
 5. Past Due 
 6. Faith Healer 
 7. Chemical Imbalance 
 8. A Song For You 
 9. Three Words 
 10. Conscience 
 11. City Of Fools
 12. Die by the Gun (Live Rehearsal) (Bonus)
 13. Faith Healer (Live Rehearsal) (Bonus)
 14. A Song for You (Live Rehearsal) (Bonus)
 15. Chemical Imbalance (Live Rehearsal) (Bonus)
 16. Three Words (Live Rehearsal) (Bonus)

South American Assault:

 1. Overloaded
 2. Murders in the Rue Morgue 
 3. Wrathchild
 4. Remember Tomorrow
 5. Children of Madness 
 6. Phantom of the Opera 
 7. Metal Tears 
 8. Strange World 
 9. Sanctuary 
 10. Running Free 
 11. The Promise 
 12. We Will Rock You/Smoke on the Water
 13. Wrathchild (Live Rehearsal) (Bonus)
 14. Remember Tomorrow (Live Rehearsal) (Bonus)
 15. Murders in the Rue Morgue (Live Rehearsal) (Bonus)
 16. Wrathchild (Akustisk versjon) (Bonus)
 17. Remember Tomorrow (Akustisk versjon) (Bonus)

Paul Dianno@www