Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Komor Romok "Cryptoworm"

av steinar selstø

Komor Romok 17Selskap: Fekete Terror

Release24.12.17

Følelsen av å oppdage interessante ting i den dypeste undergrunnen slutter aldri å være fin. Komor Romok er på ingen måte knallbra, men det er noe tiltalende ved dem.

Komor Romok@Facebook

Komor Romok er black metal. Lo-fi black metal. De gjør ingenting nytt på denne EP-en. Linjene kan med letthet trekkes tilbake til starten av 90-tallet og Burzum og Darkthrone. Det skrangler og durer i vei, slik det gjorde den gang med nevnte band. Men, ungarerne har både maktet å skape denne tiltalende atmosfæren og samtidig skrive låter som engasjerer, og dermed er man interessante lell.

Sjakktrekket er god variasjon fra låt til låt. Uttrykket er minimalistisk og riffene simple, men låtene holder vedvarende på interessen.

Førstelåta er en kjapp og aggressiv sak med klassisk black metal-tromming, grim vokal og en necrolyd som plasserer skapet umiddelbart. Riffene er ikke bra, men energien og feelingen er tiltalende. Era åpner med et dommedagsriff som slår an tonen til de grader. Deretter trer den diabolske vokalen inn. Det er faktisk litt Attila-feeling på den. Låta dras så over i et kjappere parti med god groove. Overgangene er godt timet og sitter. Kul låt, som viser at enkle virkemidler kan fungere svært godt.

Tredje låt ut starter med ulende sirener før midtempo rytmikk dukker opp. Låta er monoton som pokker, men fungerer overraskende bra til tross. De skingrende gitarene gjør susen, selv om mange garantert vil være av den oppfatning at dette ble gjort bedre og nok i 92. Sistelåta er mer uptempo og hinter mot band som Urgehal. Røft, riffbasert og rocka, med andre ord.

I løpet av disse fire sporene rekker Komor Romok å vise tilstrekkelig til at jeg vil sjekke dem ut dersom det dukker opp nytt. 

6,5/10 

Tracklist:

  1. Ritual Void
  2. Era
  3. Chapters of Forgotten Screams
  4. Cryptic Worm