Karmøygeddon 24

Kosmodome "S/T"

av yngve

Kosmodome 21Selskap: Karisma Records

Release: 10.12.21

Distriksrock med prog- og stonerelementer.

Kosmodome@Facebook

Det er flytende, bra, behagelig, litt tannløst i den forstand at det er lite kanter og slag her, men det flyter fett.

"Musikken har et eksplosivt driv der det melodiøse strir mot det tunge og harde" var noe av promoteksten jeg fikk når filene kom. Og om man oppretter kontraster basert på skiva, er det jo ytterpunkter. Men altfor harde blir de ikke.

Hvorfor denne har ligget så lenge vet jeg ikke, men jeg har hatt perioder hvor luften har gått ut av meg, mye i forhold til at det er fo rmye, og fordi det er for lite tid, for mye musikk. Men jeg vil tro at Kosmodome ikke anser seg selv å være et datostemplet band, så anse dette som nytt. 

Jeg hadde smakt noe i forkant, og hadde noen tanker på at det låt som en blanding av en svært snill utgave av Gentle Giant og Big Bang. Det kan være et bra poeng i noen av låtene, som på Retrograde. Det drivet jeg synes minner om Big Bang fortsetter inn i Hypersonic. Og her føler jeg jo at det progressive er en understrøm mer enn noe som preger de, det som for meg står igjen som ledende faktorer er 70-tallet og feelgood rock. Men hvor bassen har en så fet groove at den dytter bandet litt ut i det progressive. Fantastisk mye fet rytmikk fra bass og trommer. 

 "...riff based rock with stoner elements placed in a progressive universe!"

Det er bandets forklaring på hva de driver med, og man kan krangle om man vil, men det er ikke så langt unna det jeg anser å være greia til Kosmodome. Det ER mulig at den blandingen som bedrives her faktisk havner i landskapet til Motorpsycho.

Lyden er flott, ikke for pragende, ikke for hjemmelaget, men bra og fin. Mulig for fin, men det bærer låtematerialet bra i mål. 

Helt i mål kom ikke jeg, beklager sportsreferansen, men det er samtidig en, som nevnt, feelgoodskive, og det er sjeldent feil å hive på noe slikt når man henger ute på sommeren. 

Favoritt ble Waver-duoen.

6/10

Tracklist:

  1. Enter the Dome
  2. Retrograde
  3. Hypersonic
  4. Deadbeat
  5. Waver I
  6. Waver II
  7. The 1%
  8. Orbit