Temp Daniel Engen 19

Kristiansands rockehistorie, del 2

av yngve

Sophus 18Det begynner å nærme seg. 

Og det har kommet på plass fire av fem band for kvelden. Natt og Tåke slår bra fra seg, ellers er de to andre litt utenfor vår ramme. Hva som skjuler seg bak de to siste lukene melder jeg inn asap.

  • Lovlydia & The Cast of Ludo
  • Tenderleaves
  • In Minor
  • Natt & Tåke

***

Nyhet fra 20.09.18:

Det er snart klart for andre bind i Kristiansands rockehistorie i bokform.

Bilde, fotograf: May Linn Tronstad

Forfatter Sophus Løland Jensen er godt kjent for de fleste i Sørlandets hovedstad og omegn. Med fartstid i flere band, og en brennende iver for detaljer på et nivå som til og med får meg til å skjelve, har han samlet årene 1992 til 2012 mellom to permer. Og det er jo denne perioden blant andre jeg har deltatt en del. Og der hvor første del tok for seg midten av 50-tallet og opp til og med 1992, fanges nå tidsrommet med metallen og Quart- og Southern DisComfortfestivalen i fysisk format. Fantastisk! Selv snublet jeg i gang på slutten av 80-tallet en gang, og hadde i 1992 kommet til min andre demo, med bandet Salem's Lot. Alt om meg, mine venner, andre galninger, ildsjeler og Kristiansands rock- og metalaktivitet i disse tjue årene er altså på vei ut på papir, fordelt på imponerende 688 sider!

Slippfest for boka skjer på Kristiansand Teater 24. november, dette bør du sette av tid til. Og boka? Den kommer i kun 500 eks, så vil du lese opp om det du var med i, hva faren eller moren din drev på med, eller kanskje du er som meg viser interesse for andre byer enn din egen? 

***

Full pakke og stinn brakke - Kristiansands rockehistorie, del 2: 1992 - 2012 

"I likhet med byer som Bergen, Stavanger, Skien og Trondheim - som alle tidligere har fått samlet sin populærmusikalske historie samlet mellom to permer - forelå endelig første del av Kristiansands rockehistorie i bokform i 2010. Full rulle og bånn gnu - Kristiansands rockehistorie, del 1: 1957 - 1992 som ble forfattet av undertegnede, omhandlet pionerfasen av historien om et kulturuttrykk som fremdeles er under utvikling. Boken forteller om hvordan den lokale rockemusikken utviklet seg fra å være subkultur til å bli et allment godtatt kulturuttrykk. Den viser også hvordan Sørlandets hovedstad i løpet av disse årene forandret seg fra å være en heller kjedelig provinsby til å bli en by med klare urbane trekk."

Sophus forteller at perioden denne kommende boka tar for seg på mange måter ":..kjennetegner denne perioden, er at utøverne i langt større grad enn tidligere maktet å nå ut til et publikum også utenfor både byen og den sørligste landsdelen. Grupper som Green Carnation og In the Woods m.fl. har turnert og gitt ut plater i både Europa og på de amerikanske kontinenter. Innenfor sitt uttrykk har disse vært intet mindre enn sjangerdefinerende. I boken kan man også lese historiene til Blood Red Throne, Scariot, Trail of Tears, Vampire, Natt & Tåke, Solefald, Tonka og andre metalband fra Kristiansandsregionen."

Festivaler

"I dette praktverket av en bok er selvsagt også festivalen Southern Discomfort tilgodesett med et eget kapittel. 

Det var også i 1992 at Quartfestivalen - som av mange anses for å være Norges viktigste musikkfestival - gikk av stabelen for aller første gang. Elsket og hatet, lovprist og utskjelt, var den med på å sette hele regionen på det kulturelle kartet.

Vi blir lovet en "...rikt illustrert bok med både farge- og sort/hvitt-fotografier."

Her snakker vi julegave, til deg selv, kanskje til en venn, far, mor, dette bør du støtte!!! Jeg kommer tilbake med et intervju rundt boken før releaspartyet, og melder inn så fort jeg vet noe om bestilling.