Oslo Hardrockfestival 22

Kromorth "Geodesic Beast"

av steinar selstø

Kromorth 18Selskap: Private

Release: 2018

Brasilianske Kromorth har eksistert i en årrekke, men dette er likevel debuten. Dermed skulle man tro Geodesic beast var solid, men det er definitivt ikke tilfelle.

Bandet byr på tung, mørk og svært intens death metal med referanser til den klassiske amerikanske sounden. I førstelåta pøses det fandenivoldsk på med knallhard og monoton rytmikk. Greit nok. Problemet melder seg allerede i neste låt, der akkurat det samme er tilfellet. Og i tredje. Faktisk inneholder skiva hele tolv spor der variasjonen hos rytmeseksjonen er ytterst minimal, spesielt på trommesiden. Det er smått imponerende, med negativt fortegn, at enhver ny låt som starter høres nesten identisk ut med den foregående. Selvsagt blir dette dørgende kjedelig allerede etter en kort stund. 

Kromorth@Facebook

Gitarsoloene gir låtene snev av liv i form, uten at det betyr at de er spesielt gode. Snarere er soloene høyst ordinære.

Den gromme vokalen er det andre elementet som jevnlig benyttes, selvsagt gjør den det, som føles litt friskt målt opp mot låtmaterialet. Når klassiske dype growls ala Glen Benton føles forfriskende, ja, så sier det mye om hvor drepende ensformig materialet på Geodesic Beast er. 

2/10

Tracklist:

  1. Geodesic Beast
  2. Human Deception
  3. Kromorthian Warrior
  4. Catatonic Fury
  5. King Pan
  6. Descendants of Serpent
  7. Satanic Etny
  8. Hymn of Apocalypse
  9. Fire of Transmutation
  10. Enemies on Fire