Jernverket 2021 Hm 500x80

Leaves' Eyes "The Last Viking"

av yngve

Leaves Eyes 20Selskap: AFM Records

Release: 23.10.20

Tyskerne napper i vikingetiden.

Alex Krull, som er bandets ubestridte leder, forteller at han ler når han ser tv-seriene som snur opp ned på vikingenes historie. "We don’t mess around in mythology!" lover han, og forteller at "..history books were devoured, sagas had to be studied." Vel, det er fortsatt rollespillvikinger dette, som kler seg opp med pels og køller, og tyskerne gjør vel ikke stort fra eller til i denne settingen. 

Leaves' Eyes@www

Musikalsk er det stort sett bare klisjeer og et midt på treet-album. Ikke synger den nye frøkna spesielt spennende heller, og growlingen er ok, men heller ikke den er voldsomt å hoppe ut av brynja av. Negativ? Synes du det? Mjo, jeg er nok litt feil person her, men har da hørt noe, og fulgt delvis greit med på Krull siden han dro igang Atrocity. Og 63 minutter ble for mye for meg, jeg hørte denne i rykk og napp, ikke i hele omganger.

Alt av rytmikk, soloer, vokal, arrangering, det er ikke stort å spore av skjellsettende greier her. Jeg har sett noen anmeldelser, og tenker at det er helt greit at du sikter deg litt inn på Google om du liker denne typen metal, og leser deg opp der de er mer inne i denne typen melodisk og pompøs metal. 

Nei, det ble aldri stort å spore av vennskap her, jeg har prøvd flere ganger, men nå måtte jeg bare skrive ferdig og få det overstått. Røva er det ikke, til sitt bruk og i sitt hjørne av musikkverdenen er dette helt ok, men jeg mistenker at også der er det objektivt run of the mill?

Kuriosa: når den videoen under var ferdig, gikk det inn i en låt med Dark Tranquility, og de var faktisk ikke såååå ulike de to banda ;). 

4,5/10

Tracklist:

 1. Death of a King
 2. Chain of the Golden Horn
 3. War of Kings
 4. Black Butterfly (featuring Clementine Delauney)
 5. Serpents and Dragons
 6. Dark Love Empress
 7. Two Kings One Realm
 8. For Victory
 9. Varangians
 10. Serkland
 11. Night of the Ravens
 12. Flames in the Sky
 13. Break Ineto the Sky of Aeon
 14. The Last Viking