Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Leverage "Above The Beyond"

av yngve

Leverage 21Selskap: Frontiers

Release: 15.10.21

Dette bandet har jeg likt godt før. I hvert fall et par av skivene. 

Leverage@Facebook

Men de har også gitt ut noe som ikke har truffet. Hvorvidt det er fordi noe er såååå bra, eller om de bare ikke har hatt dagen vet jeg ikke. Uansett, årets utgivelse følger opp 2019-albumet Determinus. Det fikk litt over snittet karakter av meg. Jeg har ikke filene liggende, og da ingen mulighet for å sammenligne akkurat nå. 

Det er tilløp til noe som minner om det jeg liker med finnene, dette veldig fengende, og der de ligger og vaker mellom aor og hardrock, da med litt ekstra kraft. Det er også noe som har det drivet jeg likte på for eksempel Circus Colossus, som er mitt favorittalbum med bandet.

Produksjonen her på Above The Beyond er svært bra, den bygger opp under låter som har disse dramatiske, store og pompøse virkemidlene. Noen ganger er det litt Disney, litt Nightwish, at de velger løsninger som er svulstige, og som bare låter fett fordi, men det er også mye bra instrumentering og vokal. 

Jeg har ikke noe problem med å henge med Finlands melodiske eksportvare Leverage, de leverer nok en gang bra, og nå også litt mer enn sist. Det liker jeg. Og vokalen til Kimmo begynner å feste seg litt her, men det er fortsatt Pekka som sang på Colossus som er best.

7,5/10

Tracklist:

  1. Starlight
  2. Emperor
  3. Into The New World
  4. Do You Love Me Now
  5. Angelica
  6. Under His Eye
  7. Falling Out Of Grace
  8. Galleria
  9. Silence