Karmøygeddon 23 B

Liv Kristine "Have Courage Dear Heart"

av yngve

Liv Kristine 21Selskap: Allegro Talent Media

Release: 07.05.21

En gotisk form for rock med en poppete edge gjelder.

Liv Kristine@www

Låtene er varme og innbydende, som jeg fant ut av etter noen runder. Det tok litt tid før de krøp under huden. Men når jeg spilte de igjen etter min sedvanlige pause, føltes de kjente og kjære, så noe fungerte. 

Flere har greit potensiale til å kunne bli låter man husker og liker over tid, det er i seg selv et kvalitetstegn. Noe her kan minne om slik Kari Rueslåtten transformerte karrieren sin fra Third And The Mortal til pop-/rockeartist. Og stemmen til Liv her på Have Courage Dear Heart har likheter med Kari

De fire studiolåtene her utvikler seg litt nedover i hardhet, hvor Gravity tar det helt ned og girer ned til nær full stopp. En behagelig tur synes jeg. Så følger versjoner av tre av disse fire i andre versjoner, og spesielt livebiten er bra, de likte jeg godt. Skylight var røffere live, men begge utgavene var veldig bra. En tydelig stil preget av svarterocken fra 80-tallet. Som understrekes med dette sitatet:

"For fans of The Mission, Sisters of Mercy, Joy Division and Theatre of Tragedy's 'Aégis'."

Produksjonen er veldig bra, den er ren, kraftig der det trengs, og gjør jobben. Litt som meg som ektemann, ha-ha. Men seriøst, lydbildet er bra. Kjølig og varmt om hverandre, noe som kler opp låtene svært bra.

En tilgjengelig samling låter, med et par sterke og hitpotensielle låter i Skylight og Serenity

Dette bør falle si smak for fans av stemmen til Liv, til referansene over her, og til de som liker fengende rock med en kommersiell liten edge.

7/10

Tracklist:

  1. Serenity
  2. Have Courage Dear Heart
  3. Skylight
  4. Gravity
  5. Skylight Cathedral version
  6. Panic (Live in Nagold 2019)
  7. Siren (Live in Nagold 2019)
  8. Skylight(Live in Nagold 2019)
  9. Gravity (Live in Nagold 2019)
  10. Ave Maria Live (Live in Nagold 2019)