Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Livløs "And Then ..."

av yngve

Livløs 21Full tittel: "And Then There Were None"

Selskap: Napalm Records/AUDIBLE PR

Release: 22.10.21

Dansk, extremt og mørkt.

Livløs@Facebook

Skiva er ikke ment for en sommerdag. det er mye mørke her. Et dystert bakteppe med en litt over midtempo snitt på tempoet, noe er kjappere (Seize The Night som eksempel, men den modererer seg også i løpet av sangen), noe er tyngre (The Purest Black), men låtene har evnen til å framstå som tunge selv om de har litt jag på seg.

Vokalen er monumental, growlen er sånn man helst ikke vil at monsteret under sengen skal låte. Den brekker også over i en lysere variant, litt svart edge, men det er den skumle og dype som dominerer. Og dette elementet har de på plass, Livløs. Slik vokal kan fort bli type mange på dusinet, men Livløs synes jeg klarer å dra fra litt og levere litt bedre enn snittet.

Det er mye thrash i dødsmetallen til Livløs. Man kan krangle mye om stil og sjangerforståelse, og ja, det er nok dødsmetal, men det er samtidig mye thrash her. Det er nok derfor det faller så bra i smak her. Jeg er en sucker for deathmetal som flørter med slikt. 

Låtene er stemningsfulle, det er en dyster og vakker undertone hele veien. 

Og selv om ingen av de nødvendigvis peker seg ut som singler, som noe som skiller seg ut fra mengden, er albumet i helhet veldig bra. Kvalitet over kvantitet.

For de som ikke er glad i ekstremmetal kan det nok bli litt for mye, men samtidig er Livløs et band som jeg tror kan appellere til de som liker mer tilgjengelige extremband. Derfor er det et album for de som setter pris på denne stilen, og for de som leker litt i landskapet til Arch Enemy etc. Ikke at det er likt, men Livløs har elementer som gjør at de ikke blir altfor drøye. Så ja, danskene er nok en gang et land som fikser å levere bra. Det har vært noen spennende band i de senere årene, LLNN og Forstenet for eksempel, og Livløs har noe de også, som framhever de.

Coveret er veldig bra, det går bra sammen med musikken.

7,5/10

Tracklist:

  1. And Then There Were None
  2. Serpentine Supremacy
  3. Mortal Severance
  4. Pallbearer
  5. Kistefjael
  6. Drenched In Turmoil
  7. Seize The Night
  8. Gallows
  9. The Purest Black