Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Lords Of The Cemetery "Path Of Damara"

av steinar selstø

A0869030224 16Selskap: Great Dane

Release: 28.09.18

Duoen Lords of the cemetery leverer her sin andre skive, og de byr på velkjente saker. 

Lords Of The Cemetary@Facebook

Det handler, ikke overraskende, om death metal av den gamle skolen. Man har tilsynelatende gjort sitt ytterste for å gjenskape atmosfæren fra det klassiske 90-tallet. For så vidt lykkes man godt med akkurat det. Det hviler en aura av mystikk og mørke over skiva som er tiltalende. Produsenter av nyere dato ville sikkert fått vondt i hjertet av lydkvaliteten her, men for fans av det tidlige 90-tallets black/death-produksjoner spiller nostalgifaktoren inn. Jeg liker det.

Materialet er melodiøst, og det er lett å anta at franskmennene har lyttet en god del til Dissection. Svenskene nevnes da også i bookleten.

Leadgitaren byr nesten konstant på markante melodier. Tempoet i låtene er relativt høyt, med kledelige skifter med jevne mellomrom for å unngå monotoni. Det låter nedstemt og dystert. I bakgrunnen dukker innimellom litt synth opp, av gammelt og billig merke. Musikken tilføres dermed et episk drag. Vokalen er hvesende. Intet nytt under solen å skimte med andre ord, men gjennomført nok til at det funker greit likevel.

Materialet er først og fremst jevnt. Kongelåtene uteblir, og høydepunktene er en og annen melodi. Helt inn i himmelen vokser derfor ikke dette franske treet. Jeg tviler vel også på om det bor så mye mer i bandet enn hva man viser her. Det skorter hele veien litt på riffkvalitet, litt på arrangementer og litt på overganger. Dermed ender skiva opp som trivelig, men ei heller mer.

5/10 

Tracklist:

  1. Dysmorphic Human
  2. Path of Drama
  3. Le supplice du feu
  4. The Obscurantist
  5. Reborn in the Vault
  6. L'ombre de la tombe
  7. Fate of the Immortal