Rockman Hm 2024 500x80

Lower 13 "Restore The Order"

av yngve

Lower 13Selskap: Pure Steel Records

Release: 07.06.19

Amerikansk metal av høy kvalitet.

Pure Steel slipper mange skiver med gamle karer som ofte leverer litt slappe saker. Enkelte unntak er det, for all del, men det er fett når unge og nye band får sjansen. Lower 13 er et bra band.

Lower 13@Facebook

Clevelandbandet forklarer metallen sin som melodic metal/progressive og thrash. Selskapet lister de som Us-metal. Strengt tatt stemmer det jo at det er Us-metal, bokstavelig talt, men stilmessig synes jeg de er litt til side for denne sjangeren. Det er tungt, lekent, og det er både progressivt og tidvis litt thrasha, og det er melodier, så bandets forklaring fester jeg nok mest lit til.

Dette er rett og slett en bra skive, metal, enkelt og greit. Det er litt befriende å høre et band som ikke er så sjangerspesifikk, men fikser å ta vare på de gamle oppskriftene og dra de inn i dagens scene.

Det repeterende på Weight Of The World var et pluss, flere slike innstikk i låtene gjorde opplevelsen bra. Det var dog ikke alltid jeg fant blandingen helt på stell, på Find Your Piece synes jeg det skortet litt på hvordan delene kledde hverandre.

Vokalen er ren, og sterk, og det er også en rå vokal som opprettholder en balanse. Men det er den rene som dominerer. 

Det progressive er hele veien til stede, men ofte veldig subtilt. Og jeg likte måten de lekte seg med instrumentene på. Det er mye gitarsnacks her, veldig mye tøff bassing, og bassen har fått en flott og synlig posisjon i lydbildet.

Tungt og suggerende, hissig og brutalt, melodisk og progressivt, Restor The Order var et album jeg likte å lytte på.

7,5/10

Tracklist:

 1. Swallowed by Light 
 2. The Shining Star
 3. Leads to Fate
 4. Weight of the World
 5. Set Hate Free
 6. Awaken the Monster
 7. Find Your Peace
 8. No Answers
 9. Waiting
 10. Force of Nature
 11. Unclear 
 12. Spotless Mind