Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Lucifericon "Brimstone Altar"

av rune stordahl

A3498086624 16Selskap: Blood Harvest

Release: 02.05.2016

Nederlenderne i Lucifericon gjør mye bra på denne tolvtommer-EPen, men klarer ikke å hevde seg blant mengden kvalitetsutgivelser de siste årene.

De byr på en småthrasha og kontrollert Death Metal, hvor de serverer omtrent like porsjoner midtempo riffing med melodiøse stikk og mer hissige tremolobaserte gitarpartier. De har et episk snitt på komposisjonene sine, og de fremviser en slags progressivitet som de skal berømmes for. De er heller ikke redd for å ta noen omveier på vei mot mål, og sjøl om det ikke alltid beriker reisen, så er det å ta noen sjanser av og til en verdi i seg selv.

Lyden på de tre låtene er ren og stram og alle instrumenter kommer tydelig frem i miksen. Kanskje bortsett fra bassen da... men det er til gjengjeld fin dybde og bunn i produksjonen, og jeg tipper at det som gjør at låtene har litt punch kan spores tilbake til bassgitaren og dens frekvenser, om ikke annet. Vokalen er i mine ører mer sort, på grunn av mengden rasp og at toneleiet er lysere enn det til den tradisjonelle growlingen er. Den funker for så vidt i lag med musikken, men også den fremstår behersket og jeg savner litt mer råskap og hissighet i prestasjonen her. Og det gjelder kanskje generelt for hele EP-en

EP-en er langt unna å være dårlig, men personlig har jeg trøtnet litt på materialet og Brimstone Altar har da heller aldri vært en utgivelse hvor jeg blir fristet til å sette den på igjen sporenstreks etter endt spilletid, til tross for at den bare varer drøye tyve minutter.

Lucifericon@Facebook

Men bit deg dog merke i at folkene bak Blood Harvest nok har litt andre preferanser innenfor Death Metal enn meg.

5,5/10

Tracklist:

  1. Brimstone Altar
  2. The Jaws of Time
  3. Witch of the Cosmic Grave