Lüdo "Kings"

av yngve

Lüdo 22Selskap: Private

Release: 29.04.22

Melodiøs metalcore fra Kristiansandsbandet.

Lüdo@Linktree

Jeg synes de er flinke. Det er en forskjell fra live og studio, på scenen er de litt all over, de preges jo av å løpe og stresse rundt hele tiden, mens i studio har man tid til å puste, ta greier flere ganger. Skiva låter proft, og virker å være et album de har jobbet mye med. 

Det er kun 37 minutter, som er perfekt for slik musikk, men samtidig er det 13 låter. Det er en del korte, men de føles ikke ut som om de er type rett under eller over 2-minuttergrensen. Slikt sett føles skiva å var mye lengre. Om det er negativt eller ikke får være opp til den enkelte, men det er også kun min observasjon. Dosen på Kings er helt ok for meg, jeg blir ikke lei, og synes det funker å lytte gjennom hele i et jafs. 

De skriver bra i denne stilen. De vet litt om det å komprimere låter, holde drivet og samtidig aldri glemme de melodiøse aspektene. Uten det siste hadde det nok vært for hardcore for meg. 

Koringene fungerer, det slet de litt med live. Jeg vet ikke om alle i bandet korer, som på livebiten, men det er enkelte veldig gode kor her, som styrker. Hovedvokalen er jo todelt, som det pleier å være i slik musikk, og både corebiten og den rene er funksjonell. Det krever garantert mye å holde dette over tid, derfor er det ganske imponerende å se de på releasepartyet hvor de framførte skiva. 

Timeline hadde en del fett tungt, Wax var litt råere enn mye, det likte jeg, litt Suicidal Tencendies-feel. De kledte også svært bra denne kvinnestemmen, og jeg håper de bruker denne blandingen mer i framtiden. Hvor kult hadde det ikke å ha hatt en kvinne og corevokalen side om side? 

Aberet for mange, de som ikke er så bevandret i denne formen for musikk, er at det kan bli litt likt over tid. Men Lüdo har klart å detaljstyre en del låter, og hvor man, om man lytter godt etter, hører at det er flere smarte løsninger. 

En ørliten nedgang i karakter siden sist, men det har litt å gjøre med at dosen var større, og at stilen stort sett er den samme. Men de leverer bra. 

7/10

Tracklist:

 1. Wasteland
 2. Profiteers
 3. Negative Space
 4. Romeopath
 5. Antillectual
 6. Perception
 7. Timeline
 8. Momentality
 9. Wax
 10. 84k (Gjest: Sobias Tene)
 11. Pathfinder
 12. Oxymoronic (Gjest: Vero Noah)
 13. Snakeoil (Gjest: Moron Police)