Kilanerin%20ut%20240720

Mantric "False Negative"

av yngve

Mantric 20Selskap: Solid State/Tooth and Nail

Release: 24.04.20

Mantric har kanskje ikke alle hørt om?

Bandet består av medlemmer som ikke klarte å sitte stille etter at Extol la opp for noen år siden. Nå er ikke dette Mantrics første skive, men for de fleste vil kanskje dette være det første møtet med musikken.

Mantric@Facebook

Mantric er ikke et band som lager lettfattelig og samlebåndsmusikk, det er mye gjennomtenkt og følelsebasert rock her. På det hardeste er de mer post(hard)rock enn metal, men det er allikevel et driv som viser at de kommer fra Extol. Mye her smaker og lukter moderne, det er en gjeng som legger seg opp mot en ganske kurant 2020-vibb. Men, det mange ikke vet er hvor tidlig ute disse gøtta var med å lage slik musikk. Allerede i 2005 kom Blueprint Dives med Extol, og den gang var ikke hybriden metal, core og postrock veldig vanlig. 

I dag kaller jeg det alternativ rock med tidvis røffe kanter. Og selv om de trøkker på, er det en produksjon som bevarer et mykt teppe over det hele. Hør bare på Queen Fatigue, der går det unna og låten er nok min favoritt.

Det er noe der inne, jeg hører mye av det, det geniale, det du VET bare er så bra. Selv har jeg sjelden tid til å dykke så mye ned i skivene som jeg tror de trenger, men jeg føler jeg klarte å kommer relativt nær klimakset her. Og det er et album som jeg vil tro lever bra også framover, det er ikke musikk som på noen måte har datostempel. De gir ikke bort hele satsen med en gang, man opplever at de porsjonerer, at man siger ned i materien og vet at det kommer til å mutere i hver runde. Og jeg vil gjette på at de som knekker koden totalt vil få et band og et album som blir en perle i samlingen. 

Helt der er ikke jeg, men jeg hadde det svært bra i lytteprosessen. Og jeg ble fristet til å fiske fram de forrige to skivene, men der tror jeg filene har gått tapt dessverre. Her og nå, i 2020, får du et lett progressivt, alternativt rockeslipp, med flotte melodier, variasjon, dybde og lag på lag å glede deg til. 

Samme karakter som sist, men jeg mistenker at den ville ha blitt høyere om jeg hadde kunne begravd meg mer i musikken.

7,5/10

Tracklist:

  1. Polyanna
  2. Itching Soul
  3. Queen Fatigue
  4. Norwegian Dastard
  5. Blame the Beggar
  6. Dawn
  7. The Towering Mountain
  8. Every Day is Independence Day
  9. Darling Demon
  10. Starmonger