Karmøygeddon 23 B

Marionette "Propaganda"

av yngve

399207 D4d3950339cf4293a65d18a33b761d5cSelskap: Private

Release: 03.02.16

Svenskene i Marionette er tidsriktige i tematikk, og tunge musikalsk. 

Tunge og massive.

Her går det i melodiske og kraftige lydkollasjer, det er en industriell og mørk tone på det bandet maner fram, og man formelig kjenner at de mener hvert ord av det de synger om. Jeg har ikke lest tekstene, men jeg har fått med meg litt om hva bakteppet for Propaganda er:

Propaganda deals with the political situation in Europe and the growing support for extremist ideas. The songs are highlighting concepts such as the corrupting nature of political power, the influence a charismatic leader can have on citizens, as well as the consequences of this phenomenon. One of the ideas behind the album is to present the band as a satirical political party. 

Du kan laste ned skiva gratis HER .

Jeg anbefaler deg å sjekke ut Marionette, for dette er musikk som kan fungere selv om du har føringer på hva du liker og ikke. Dette er mer en presentasjon av stemning, kraft og lyd enn et band som faller inn i en spesifikk sjanger - man føler og kjenner dette, om du da spiller det høyt nok og klarer å være i øyeblikket. Dette er like mye musikk som kan være del av en multitasking som noe man legger seg ned på sofaen med hodetelefoner til, eller spiller høyt mens man går rundt i stua og suger til seg den enorme massiviteten. 

Marionette@Facebook

Noe av det de syr sammen kan minne om det Mandalsbandet Dimenzion Psychosphere har i ryggmargen.

En sterk skive, men også et band og et album som nok ikke treffer alle. Noen kan mene det er for simpelt arrangert/framført, jeg parerer med å si at slik musikk har en misjon, et mentalt korstog som handler mer om låtene.

8/10

Tracklist:

  1. Grey masses gather
  2. Follow me down
  3. Searching for the frontline
  4. Dirty and free
  5. What I've seen
  6. All you are