210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Marius Danielsen "Legend Of Valley Doom"

av arni sørlie

12219582 1026821507360420 3219470923508220805 NSelskap: Crime Records

Release: 13.11.15

Marius Danielsen's Legend Of Valley Doom@Facebook

Så kan vi bare konstatere at Norge i år har levert et killer, type topp på pallen power metal-album, og det skal Marius Danielsen ha æren for!

Ti år har Legend Of The Valley Doom tatt å ferdigstille, og resultatet er makalaust fett. Marius har med seg en haug med gjester, ikke ulikt Avanstasiaprosjektet til Tobias Sammet. Der Avanstasia for min del mangler litt råskap, og den tøffere powernerven, der skyter Legend fra hoften og leverer et album som har alt av hva man kan ønske seg når man vil høre litt power metal.

Ofte kan dagens powerband bli litt Eurovision-aktige, med poppete refrenger og litt i snilleste laget attityde, pop i metalformat, og det er mange av dem….dessverre om man liker litt power i poweren. Sist jeg fikk samme gleden av et band i denne sjangeren var når Lost Horizon slapp Awakening The World, og det er en real sammenligning forøvrig. 

Det er når band greier å kombinere det melodiøse, som sjangeren krever, med litt råskap og baller, det er DA snakker vi power. Det går ofte fort i svingene, og alle involverte får spilt fra seg så det holder, men det er ikke masete, og melodiene sitter som et skudd. Altså, man får innslag av tradisjonell heavy innimellom, og de litt seige stemningsfulle tyngre partiene kommer akkurat når man trenger dem. Det som gir en ekstra pluss på denne platen er at man her og der får noen taktskifter som frisker opp, og det er ofte der man kanskje ikke ventet det at det plutselig skjer. Krydder på et ellers særdeles smakfullt måltid!

Rent instrumentalt er det et maskineri, og selv om alle instrumenter får gitt jernet, og det er nesten litt i svulstigste laget med spor i mixen, er det allikevel luftig og åpent. Heldigvis, for da får vokalen vist seg, og det er nok en pluss i karakteren. Det er så mye råfet vokal at man blir sittende og glise av fornøyelse. At powerscreamene er råe som fy, og kommer akkurat passe ofte, kan jo gi frysninger og ståpels på enhver metalentusiast. 

Den totale lytteopplevelsen er og blir helt sjefs, og man skal lete lenge etter en plate med like mange bra låter, så bra lyd, og til fingerspissene så bra gjennomført i sjangeren. Det er ikke vits i å sammenligne med andre band, for liker man powermetal er det bare å kjøpe Legend Of Valley Doom blindt, enjoy!!

10/10

Tracklist

 1. Intro
 2. The Battle of Bargor-Zun
 3. Prophecy of the Warrior King
 4. Chamber of Wisdom
 5. Mirror of Truth
 6. Haunting My Dreams
 7. The Legend of Valley Doom
 8. Lost in a Dream
 9. Raise Your Shields
 10. Free as the Wind
 11. Fallen Heroes
 12. Outro