Matricide "When ..."

av yngve

A1791296748 16Full tittel: "When Random Turns To Fate"

Selskap: Private

Release: 2013

Israelske Matricide spiller en moderne form for metal, hardtslående og med en thrasha snert.

Skiva kom ut for en tid siden, men de promoterer den fortsatt, og det er først nå Heavymetal.no får tilsendt anmeldereksemplar. Og heldigvis driter jeg i slikt, for releasedatoer har jo ingenting med innholdet på en skive å gjøre.

Bandet har et veldig bra lydbilde, spesielt gitarene, når de ligger sammen med rytmeseksjonen og banker. 

Matricide@Facebook

Vokalen er sinna, men ikke på en måte som er slitsom. Matricide stilforklarer seg som deathmetal/hardcore og numetal, men jeg synes kanskje de heller litt over i å være et moderne thrashband med litt aggro. Ikke viktig, men...

Det er en del bra aggresjon i musikken, den er fokusert, de klarer å formidle sitt musikalske sinne veldig bra. Låtene er ikke sykt minneverdige, men gjør jobben de skal, slår deg et par ganger og legger deg greit i bakken etter ytterligere noen  slag. 

Jeg anmelder/hører en del slike band, moderne varianter av core/thrash/death, disse hybridbrupperingene, og Matricide er ikke blant de verste, faktisk er de kurante å henge med. Du skal nok være i nabolaget i å like grunnlaget for dette, men trangen til å slå av, som av og til kommer hos meg, spesielt når vokalen skriker for mye, fant ikke sted her. Over tid er vokalen dog litt ensformig, men det er jo slik hos så og si alle banda som ikke kjører dualløsninger.

Kaakteren er litt svak, men syveren fortjener de. 

7/10

Tracklist:

  1. Further From The End
  2. Wear & Tear 
  3. Not An Option 
  4. What Is Real?
  5. Burn Me With Your Sun 
  6. Set To Clean 
  7. The Point Of No Return
  8. Unreality
  9. When Random Turns To Fate